Reply To: Indijska duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Indijska duhovnost Reply To: Indijska duhovnost

#6421
jernej
Član

strelka wrote:

No primerjat Indijo s Slovenijo …je mal ja plehka …
Kljub fovšariji , škodoželjnosti tud revščini …ni primerjave z njo.
Mi smo po eni strani mogoče bolj humani do ubogih …pa nimamo toliko templjev ….in ne častimo toliko bogov …tud se mi zdi da ne meditioramo toliko , pa mantramo…
Po drugi strani je tud več osnovno izobraženih …
Nihče nikomur ni rekel da so packi …ampak protislovje … Hja lahko bi se tud vprašali zdej kje etika …???
Ker revežev hja saj kakor vem ne povoha tam nihče …z izjemo nekaterih ljudi, ki jim pomagajo.

In če potegnemo črto …
Ker vera dviguje ….ti daje moč da preživiš …ampak ne tista vera ko prižigaš kadilno palčko v templju ..ampak tista notranja , ki izhaja iz tebe , ki ne pusti da obupaš ampak da greš dalje…

To pa ti ljudje gotovo imajo … in tukaj se tud vidi duhovnost , notranja moč…
Torej kdor se gre od zahodnjakov Indijsko duhovnost …bi bilo po moje bolje da gre med najrevnejši sloj prebivalstva …živi z njim ….mogoče bo pač drugače začel dojemat.
Kot pa mantrat pa meditirat ….bo mogoče več koristi.

Glede oblačil …jp se strinjam podpiraš izkoriščanje …po drugi strani pa dragi Jernej jim lahko daješ tudi kruh…da preživijo.

Ne govorim o Indiji, Sloveniji. Teritorij. Kaj je to država, ozemlje. Nacionalizem. Kaj boste primerjali čez X let, ko preljube Slovenije ne bo več? Cry Vse se spreminja! Mislil sem na človeka. Vse je samo um, želja. Je to kje drugače kot tukaj. Torej, če je človek oddaljen od mene 1000 km, je drugačen od mene? Ni. Enaka sva, enake želje, enake potrebe, enaka misel, enaka jeza ( čustva ), …………..kje je tu razlika? Živo bitje je živo bitje, ni važno kje se nahaja.
Ne bi sedaj o revščini, duhovnosti, veri, izkoriščanju, ki naj bi bile po tvoje v “Indiji” drugačne, kot v “Sloveniji”. Poizkušaj pogledati globlje.
Še enkrat poudarjam, da je nastal v zadnjih 20 letih kastni sistem tudi pri nas. Samo, da se tega ne zavedamo. To ni primerjava.

Pomagaš lahko tudi v svoji okolici. Poglej okoli sebe, poglej soseda svojega, ista stiska, iste misli, ki nas utesnjujejo, ista revščina, če že hočeš. Zdaj naj grem v Indijo ali kamor koli že, da bom “pomagal”?
Se ti ne zdi, da lahko pomagaš tudi tukaj, ali iščeš izgovore v Indiji?

Sam ne bom rešil sveta, rešim lahko le sebe in s tem bom pripomogel tudi svetu ( posledično tudi Indiji ), predvsem pa svoji okolici.
Ker sem včasih kuhal žganje, bom rekel takole:” Zato, da se je vretje v sodih prej začelo, sem dal v sod krhlje jabolk. Ne vpliva na okus žganja in okoli krhljev si že v kratkem opazil kako se začenja vretje. Torej,
vržimo se že enkrat v sod, da se bo vretje prej začelo. Več krhljev, hitrejša reakcija.” Beer Party Sick
( na, potem pa imaš Evil Smile )
Party
Edina pot je meditacija in pozornost brez “mantranja” ( matranja Tongue ) in pomagat ljudem okoli sebe, kolikor je v tvoji moči.Heart Tvoja edina naloga tukaj je samouresničitev.

vse dobro tudi tebi,Hug

jernej

Lepo je če deliš