Reply To: Indijska duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Indijska duhovnost Reply To: Indijska duhovnost

#6384
strelka
Participant

enya wrote:

zanimivo mi je bilo tudi to, da še kar živijo pretežno po kastnem sistemu, kljub temu, da je bil tudi zakonito že pred leti odpravljen in ni več “nujen”. to se mi zdi tudi en “odraz” njihove duhovnosti. če bi tako strašno želeli nekaj drugega bi (glede na to,da govorimo o celem narodu na splošno) definitivno to že zdavnaj spremenili.

zadnjič sem gledala en film z naslovom “water”, bil je na tv slo in je opisoval indijske vdove, ki so bile totalno izločene iz indijske družbe (oblečene so bile v brezbarvnih oblačilih, borile so se z revščino, tako ali drugače prezirane in izkoriščane, praktično brez življenja), pa vendarle se mi je zdelo, da je bilo njihovo življenje bolj duhovno, kot je lahko zahodno (govorjeno na splošno), ko praktično gnijemo za tevejko ali PC-jem. no, to itak. ampak bolj kot predavamo, da določene materialne stvari niso pomembne, se mi zdi, da nam je to težje dojemat, tule na zahodu.

škoda pa je, da oni tega ne bodo vedeli, dokler ne bodo sprobali “blagoslova” zahodne tehnologije in udobja. takrat bodo postali osamljeni in cinični, ter dolgočasni. kot smo mi – vsaj tako sem se videla, ko sem bila v indiji. spet… govorjeno na splošno :) pa nisem neki ekspert za indijo, tam sem bila na dvodnevnem turističnem potovanju, vendar sem jo jaz tako doživela. če je človek sprijaznjen in sprejema svojo usodo, ne pomeni da je ta usoda krasna. oni jo lahko (zaenkrat) sprejemajo tudi če ni tako krasna.

No sam jaz sploh ne vidim mojega življenja takole, kot ga vi ..pač nonstop pehanje , pa časa premalo pa tko naprej ….zato mogoče tud nisem tak pristaš revščine ….oz.sprejetje življenja takega kot je …pač nisem izmed tisteih, ki se nonstop peha kdo ima več.
In mogoče ne gledam tko čustveno pa tko, da bi kogarkoli zdaj podcenjevala ..pa naj si bodi človeka z malo ali več…
samo želim povedat ja ..kako lahko vera -religija vpliva na delovanje …človeka …da sprejema tko kot je …kaj pa če ni tko kot on vidi…Big smile, ampak bi bilo lahko tudi drugače…

In zakaj je že tisočletje tako …da so eni revni drugi pa strašansko bogati …
ma je to res tista prava resnica …a si človek res to zasluž ..da jih nekdo, ki se ima pa rečemo boga …to dovoli…
pač tko …na tak način.
men se zdi blesavo vse skupaj …
mi je jasno da je pač to njihov način življenja …

Lepo je če deliš