Reply To: Identifikacije

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Identifikacije Reply To: Identifikacije

#3796
tadej pretner
Moderator

Karla wrote:
Morda se motim, ampak ta slika se mi je začela sestavljati šele ta teden….me pa zanima, ali je možno, da si identificiran s telesom pa istočasno z njim nezadovoljen?

V glavnem, tega hudiča želim razkrinkat do fundamentov Angry, eden od načinov je proces praznine, obstaja, Tadej, še kaj??

Thx in lp

Karla se opravičujem, sam na tole temo sem malce pozabil, ko pa si jo odprla, sem imel gužvo, tako, da sem ti dal slab in nepopoln odgovor.
Seveda si lahko s telesom identificirana in hkrati z njim nezadovoljna. Vedno, kadar pride do razmerja dobro – slabo, zadovoljstvo – nezadovoljstvo … to kaže na identifikacijo. Ampak zgodba z identifikacijami s tistim, kar sem vam zaenkrat odpredaval, še ni zaključena. Obstajata še dve sila zanimivi identifikaciji – identifikacija s prihodnostjo in i. s cono komforta (ko živiš recimo v neki rutini, v kateri imaš standardne zadolžitve, vsaka dodatna pa ti predstavlja stres, ali ko veš, da moraš nekaj narediti, pa s tem odlašaš).
Po drugi strani se v zgodnjem otroštvu glede na lajf, ki ga živiš, formira nekakšen bazični model identifikacije, na osnovi katerega ti špila percepcija in se dogajajo reakcije. Poleg identifikacije z žrtvo, o kateri smo že govorili, gre predvsem še za identifikacijo s herojem, z mučenikom in z “nezrelo” identifikacijo. O tem več na naslednjem predavanju.
Z večino identifikacij lahko obračunaš z metodo, ki izhaja iz sedona metode, katero smo se učili, najdeš pa jo tudi v, če se ne motim, desetem tednu procesa. Trši oreh pa so identifikacije tipa “jaz sem”. Kar se njih tiče, se bomo naslednjič učili metodo “zlom identifikacij”, ki pa za to, da jo lahko uspešno izvajaš, terja precej
izkušenj s praznino – zato ste tudi po e pošti dobili ustreznoo vodeno
meditacijo (kdo sem jaz).

Lepo je če deliš