Reply To: Identifikacija mineralov

Forum Duhovnost Forumi Kristali Identifikacija mineralov Reply To: Identifikacija mineralov

#29691
tadej pretner
Moderator

monil wrote: Hvala za odgovore, verjamem da je težko določat samo po sliki. Poskusila se zarezat v steklo, 5,11,12 in 17 zarežejo, 16 se rahlo kruši, vendar imam v spominu, da sem kupila akvamarin. 7 pa je črn oz. temno siv. Zanima me še ali lahko uporabljam kristal, ki je okrušen.

Lep pozdrav

5 je torej šorlit (črni turmalin),
7 – jaz na sliki vidim črnega; barva, ki jo takole vidiš, je odvisna tudi od kalibracije računalnika. Če pa je v resnici temno siv, je lahko hematit (precej težek) ali šungit
12- verjetno mlečni kremen
17 – sprdačina; kremen s številnimi različnimi vključki, tako da mu je težko dati ime.

monil wrote:

Pozdravljeni,

kateri kristal je po svoji energiji najbolj nevtralen. Tak kristal bi potrebovala za bioresonančno zdravljenje alergije na sonce. Moram ga dat v lonček z vodo in postavit na sonce, da se navzame sončne energije, mora pa imet čimmanj lastne.
Hvala

Če je uporaba kamna ideja izvajalca bioresonance, je primerno, da sam svetuje, kateri je pravi. Jaz na tak način pač ne bi razmišljal (“nevtralni” kamen) oziroma se stvari ne bi lotil tako, ampak se v tole nočem vtikati. Btw – po ayurvedi je na sonce najbolj občutljiv pitta tip osebnosti, za katerega je značilen pribitek elementov ognja in vode. Proti soncu najbolj odporno kožo pa ima vata tip osebnosti, pri katerih gre za pribitek elementov etra in zraka. Jaz bi torej delal z etrom, zrakom, eventuelno še z elementom zemljo, ampak, kakor sem rekel – v tole se ne nameravam niti vtikati, niti ti ne mislim svetovati kakšnega “nevtralnejšega” kristala, če pač mislim, da to ni to.
Lepo je če deliš