Reply To: HATMARA MERKAVA

#21180
glas
Participant

tadej pretner wrote:

Naš um si vedno predstavlja, da je nekje začetek in nekje konec, zato je normalno, da v ta model tovrstnih razlag vključimo veliki pok.

UM v osnovi lahko deluje v času (beri: v možganih) ali” izven”, kjer časa ni.. Ker je vsak konec hkrati tudi nov začetek, lahko že s časovno in prostorsko omejenim umom slej ko prej pridemo do tega, da ni konca in začetka ampak kar se v bistvu dogaja je večnost..

Jaz v osnovi nisem še govoril o ideji velikega poka, saj sem razumeval, da se pogovarjamo o nečem drugem..

tadej pretner wrote: Iz taoistične razlage recimo ne vidim možnosti ali smisla delitve duše na dva dela. Zakaj?

– Tao je praznina, iz katere vse izhaja.

– Ena raven nižje je raven kreacije svetlobnih teles (Juan šien), ki še ni polarizirana. Polarizacija sledi kasneje.

Ja še eno raven nižje pa je po Naominem modelu, prišlo do delitve duš/energetskih teles..

Če je to možno ali smiselno ne vem?

Po moje je vsekakor tudi to možno.. Če pa je tako ali ne pa mi ni tako zelo pomembno, saj v vsakem primeru ima oseba še vedno isti namen in smisel: evolvirati svoje bitje v smeri popolnosti, tudi če to izgleda nedosegljivo,..

Namen duše ni združiti se z svojo komplementarno energijo (če ta sploh obstaja na ta način, kot uči Naomi..) , namen duše je postati in utelešati Enost iz katere je prvotno izšla.. Toraj če je enost ocean, ni namen duš (kapljic), da iščejo (komplementarno) sokapljico, da bi se v njeni družbi počutile zopet “eno”, namen je da kapljica prepozna svoje izvorne lastnosti Oceana, saj vse to namreč v svojem bistvu tudi JE in je namen da to utelesi,.. Eno so namreč vse duše saj izhajajo iz istega Vira!

Razno razne komplementarnosti pa nas na naši življenski poti lahko zelo dobro podpirajo in nas hitro premikajo naprej, če je trenutno tak življenski namen osebe/duše,..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”