Reply To: grigori grabovoi

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina grigori grabovoi Reply To: grigori grabovoi

#27133
tadej pretner
Moderator

glas wrote:
Ja imam tudi jaz več skript od Lazareva pa nisem tudi še ničesar prebral.. Ko sem začel brat, mi najprej ni bilo jasno kam bo sploh vodil to dolgo klobaso, ki jo berem.. nato sem začel valjda preskakovat naprej in videl da je vse kar piše ena in ista dolga klobasa, ki me sploh ne zanima..

Kar se Lazarovih knjig tiče, sta verjetno prisotna najmanj dva problema:

– Še vedno krožijo okoli predvsem knjige s preživetimi idejami, ki jih je napisal ful časa nazaj.

– Morda problem prevoda. Neustrezen prevod lahko v veliki meri naredi zadevo neprebavljivo. Primer: Če primerjaš srbski in slovenski prevod Bardonove Iniciacije v hermetizem, vidiš, da je srbski prevod takšen, da moraš pogostokrat gruntati, kaj je avtor sploh mislil, v slovenskem pa teh problemov ni.

Dejstvo pa je, da je večina filmčkov na youtubu, v katerih je “glavni junak” Lazarov zanimivih in vidi se, da se tip ves čas uči. Zato sem osebno popolnoma prepričan, da se sam ne strinja več z marsičem, kar je napisal v svojih knjigah. Pri tem bi dodal le to, da dedec svojih učenj ali tistega, kar se je naučil v zadnjih letih, ni ponotranjil. Mislim da sem sicer to na temle forumu enkrat že napisal, ampak – dvakrat sem z njim govoril po telefonu in obakrat mi je deloval kot nevrotik. Sklepam, da je bila njegova živčnost obrambna reakcija zaradi neugodnosti, ker je požrl besedo, ki jo je dal osebi, v katere imenu sem se z njim pogovarjal (tista oseba pač ne zna rusko).

glas wrote:
Gre le za to da ta prava informacija skoraj instantno odpravi problem ko jo najdeš..
In ko prideš do tega tipa programov, je skoraj brezveze informirati si s tem svoje biopolje (ali svoj valj) ali druge stvari.., ker to so že programi, ki jih imamo,..

Mislim, da si vajo narobe razumel. Namere ne definiraš sam.

V kvantni psihologiji obstajajo določene vaje in tehnike, iz katerih je razvidno, da tvoja nadzavest ve tisto, česar tvoj lažni jaz ne ve (tehnika brisanja vorteksov, vaja, pri katerih na energijski ravni ugotavljamo, kateri za nas pomembni ljudje so nam v oporo in kateri nas ovirajo).Tudi pri tehniki, ki sem jo navedel kot primer je tako. Ti vzpostaviš namero, naj se v sferi ustvarijo potrebne informacije (ne definiraš jih sam). V naslednji fazi s tem valj res programiraš, zadnja faza pa je spet en sila pogost trik iz kvantne psihologije. Zunaj sebe ustvariš cono sprememb zato, da je v prvi fazi torej velika razlika v informacijski sferi, ki je v tebi in tisti, ki si jo ustvaril. Potem pa valj recimo primeš in ga potegneš vase (ali kako drugače vstopiš vanj). Zaznavna sprememba je na tak način zelo velika in ti se takrat z zavestnostjo usmeriš na tok sprememb – če hočeš spremembo, moraš biti nanjo osredotočen.

Njegove vaje so sicer miks nekaterih tradicionalnih pristopov slovanskega ljudskega izročila in sodobnih kvantnih dognanj.

Lepo je če deliš