Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Etika zdravilcev/naivnost klientov Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

#16064
Robert Zupančič
Participant

ozelot wrote:
Ti si pametno ravnal ko si omenjenemu bolniku svetoval naj gre operacijo. Verjetno si mu celo rešil življenje in hkrati si se izognil odgovornosti če bi šlo kaj po zlu. Spet si pa deloval v nasprotju s svojim sloganom ki ga imaš napisanega pod vsakim postom. Če nekaj verjameš potem tako je in ne more biti drugače. On je poskušal verjeti a ti si mu vcepil dvom. Vera v nekaj ima vse potrebne komponente za graditev realnosti. Od načrta do gradbenega materiala in izvajalca.

Glej, izjava, ki jo imam pod vsakim postom vsekakor drži, sem prepričan, vendar pa ima vse svoje meje, saj veš. Terminalcu, ki je dejansko tik pred smrtjo, takšna izjava verjetno ne more več pomagati (prej nasprotno, saj je lahko celo žaljiva zanj), saj je za zdravljenje potreben čas. Poglej recimo Grabovio numerične kode: ženska iz Ljubljane je delala po teh kodah in si pozdravila vid iz minus 2 in ne nosi več očal. Vendar pa je za to potrebovala 6 mesecev! Terminalec tega časa nima, kajne? Spet nekje obstajajo dokumentirani primeri, da so ljudem zrastli tretji zobje! Čas, potreben za takšen “čudež”? 2-3 leta!!! Vidiš, spet govoriva o času, ki pa ga “terminalec” nima, kajne? Prepričanja in iz njih izhajajoči efekti vsekakor veljajo, tudi programiranje vesolja, vendar pa je za to potreben čas! Nekateri bolniki tega časa nimajo. Res da sem v postih zgoraj pisal o tem, da bi naj za zdravje delali še v času, ko smo zdravi (z delom na sebi, kar ne pomeni, da moraš delati iz strahu, da boš zbolel, saj lahko delaš na sebi tudi brez kakršnegakoli razmišljanja o bolezni, ki da te bo zadela), napisal pa sem tudi, da naj bi bolniki alternativce poiskali ČIM PREJ oz. TAKOJ za tem, ko izvedo diagnozo, ne 5 minut pred dvanajsto, ko zdravniki že dvignejo roke. Samo to očitam nekaterih ljudem, nič drugega. Ker, če se pravočasno loti zadev, se lahko marsikaj naredi, ko pa je prepozno, pa ti resnično ne more pomagati več niti “živ bog”, se strinjaš?

ozelot wrote:
Jaz še vedno nisem prepričan da mora človek ki se počuti v redu ki je v vorteksu lahko dalj časa razmišljati o zdravju ali o bolezni. Misel na eno gre z roko v roki z drugo stranjo. Torej ko razmišljaš o zdravju zna biti da sam sebe opomniš na bolezen kar pa ni nujno dobro. Prej nasprotno.

Kot sem napisal, lahko delaš na sebi ne da bi ob tem razmišljal o bolezni oz. delaš iz zavesti, da se gradiš in dviguješ zavest, ne iz strahu pred boleznijo. Res da večina ljudi počne kar pač počne ravno iz prikritega strahu, da ne bi zboleli, kar prepoznaš s tem, ko takšnemu početju pravijo preventiva, mene pa nisi mogel nikjer slišati izreči te besede, ker je ideja delati na sebi v smislu dviga zavesti neprimerno več od zgolj preventive. In če deluješ “preventivno”, že padeš v kolesje programiranja iz strahu, ki nujno privede ravno do takšnega razultata, pred katerim želiš ubežati, o čemer je izjemno umetelno pisal Kojc v Učbeniku življenja. Kojc govori o življenjskem NAZORU. To je seveda nekaj svetlobnih let NAD preventivo, saj vključuje elemente uvida, spoznanja, dviga zavesti itd. Pravi: “Če pa pride človek kakorkoli do prepričanja, da se bo zgodilo nekaj nezaželenega (bolezen itd.), se njegov osebni interes temu upre, vzbudi se skrb za prihodnost (že Jezus je opozarjal: “Ne skrbite za svoje življenje, kaj boste jedli ali kaj boste pili, in ne za svoje telo, kaj boste oblekli. Kdo izmed vas pa more s svojo skrbjo dodati svojemu življenju en sam komolec? Mt. 6:25, 27) in človek skuša s posegom svojega lastnega hotenja doseči zaželjeno. Tedaj hoče človek izsiliti zaželjeno (klienti od alternativca pričakujejo “čudeže” oz. poskušajo na tak način izsiliti zdravje, kot bi pritisnil na gumb), ker je prepričan, da se bo zgodilo nezaželjeno. POSLEDICA TEGA JE, DA NEZAŽELJENO RES PRIDE. Prav to, kar je hotel preprečiti, nastopi.

Ljudje dandanes kot nori obsedeno kolesarijo, tečejo maratone, stari “osli” v različnih amaterskih športnih panogah poskušajo tekmovati s svojimi 20-letnimi sinovi, potem pa se čudijo, ko ga zadene kap! In ne samo to: vse to počnejo, kot rečejo sami, iz preventive, beri iz strahu pred boleznijo, posledice pa so ravno obratne, kot lahko tudi beremo zgoraj – ZBOLIJO! In potem se čudjo kako je to mogoče, ko pa so vendarle živeli tako zdravo in se trudili na vse kriplje. Nič ni pomagalo, saj so z vsemi temi aktivnostmi samo hranili svoj strah, beri prepričanje, da se bo zgodilo nezaželjeno, in se je tudi naposled zgodilo!

To so izjemno težje zadeve in zahtevajo izjemno močno poglabljanje v materijo, da to DOJAMEŠ in PONOTRANJIŠ. Potem pa si na pravi poti ne glede na to kaj izvajaš poleg tega: meditacijo, proces prisotnosti, Theta healing itd. Ko imaš torej zgrajene temelje, je ostalo bolj ali manj nepomembno. Je le še tehnika, pri kateri pa je tako, da vsak izbere tisto, ki mu najbolj ustreza. Univerzalne, za vse dobre in učinkovite pa itak ni. Torej Ozelot, sva na istem bregu, ko rečeva, da ni dobro razmišljati o bolezni. Seveda ne! Delovati je treba predvsem iz sebe in zaradi sebe, ne iz strahu in prepričanja, da se bo sicer zgodilo nezaželjeno.

Lepo je če deliš