Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Etika zdravilcev/naivnost klientov Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

#16152
Irena
Član

Zdravo vsem Smile

Verjetno bo čez čas na navedenem naslovu dosegljiv današnji članek v Slovenskih novicah na strani 2. V njem novinarka M.K. nadaljuje z opisom dogodka, ki je izhodišče te teme.

V posebnem okvirčku pa piše:
_______________________________________________________________________________________________________
Kako izbrati pravega zdravilca?
Na spletni strani Tadeja Pretnerja s šole za bioenergoterapevte, se je po objavi članka o pokojnem Ž.N. odprla zanimiva debata, kjer smo našli tudi nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni, če se odločite za pomoč z zdravljenjem bioterapevta:
“Prej se je treba vprašati, ali se je bioterapevt ustrezno izšolal za tisto, kar dela oziroma ali zdravi po preverjenih in učinkovitih metodah.
Vsak bioterapevt mora imeti več metod zdravljenja, ki jih uspešno in smiselno kombinira med seboj in ne prisega le na eno, saj univerzalne metode, ki bi bila primerna za vsako vrsto bolezni, ni.
Bioterapevt ne udriha čez uradno medicino, temveč le nevtralno opozori na določene vidike, pri čemer pusti klientu svobodno voljo, da se sam odloči, kako se bo zdravil, če se sploh bo.
Bioterapevt pošteno zaračunava svoje storitve po vnaprej izdelanem realnem ceniku in nič ne obljublja, temveč pove, da le sodeluje pri zdravljenju, odgovornost za (o)zdravljenje pa leži na klientu samem.”
______________________________________________________________________________________________________
Kaj pravite o posameznih postavkah? Bi še kaj dodali?
Lp, Irena

Lepo je če deliš