Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Etika zdravilcev/naivnost klientov Reply To: Etika zdravilcev/naivnost klientov

#16173
Robert Zupančič
Participant

ozelot wrote: Če nas gledajo vesoljci se čudijo, da je treba na modrem planetu plačat zdravje ki nam je prirojena pravica. Ne glede na to komu. Moralo bi biti tako, da če bi se nekdo počutil poslanega da izvaja to božansko delo (se pravi da zdravi soljudi) bi si moral to šteti za tako čast da niti pomislil nebi na kakršnokoli plačilo v denarju. Prišel bo čas ko bomo ljudje dojeli da se pomoči ne zaračunava ker pomoč je investicija in hkrati priložnost. Do takrat pa je vseeno kaj se piše po forumih. Vedno ima vssak zase prav.

Hvala da ti lahko pomagam, da sploh sprejmeš mojo pomoč kajti tako se počutim živega in koristnega na svetu. Brez tebe bi bilo moje življenje brez pomena.

Enkrat sem razmišljal kaj in kako in zkaj pa se mi je porodila naslednja misel: Dokler te kdo potrebuje oziroma dokler sploh kdo karkoli želi od tebe sploh sprejet dotlej imaš smisel živeti. Ko te nihče več ne rabi ali nihče nič noče od tebe postane precej pusto življenje.

Ja, Ozelot, vsekakor drži, kar si napisal, vendar pa te moram tukaj ponovno spomniti na ustroj današnjega sveta, ki zahteva tudi plačilo položnic, rezervoarja goriva za avto itd. ČE in KO mi bodo klienti začeli plačevati položnice in mi dajali denar za gorivo, da se bom lahko vozil naokoli, bom z veseljem za njih delal brezplačno, če bodo poiskali mojo pomoč. No, pa saj smo o tem že tolikokrat predebatirali, da res ni več izgubljati besed glede tega. Normalno zarčunavanje alternativnih storitev JE etično, celo več: NUJNO, saj sicer alternativec ne more dolgo opravljati te dejavnosti. Zakaj tega ne rečeš zdravnikom? Zakaj se ne upreš, ko moraš plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje in naj te zdravijo zastonj… Sploh pa: energija, katero kanaliziram do klienta JE brezplačna, ker ni moja, je pa zato moj ČAS in TRUD, ki ga namenim klientu, in bi ga lahko porabil kako drugače, ne zanj. Drži? In TO se torej plača, ne energija.

Omenjaš pomoč: res ne vem zakaj bi moral alternativec “pomagati” nekomu, ki je več desetletij zanemarjal svoje zdravje, ga načrtno rušil in ignoriral vsa opozorila ter se posmehoval alternativi, in to še brezplačno? Res ne vem od kje ta logika…Dajmo si že enkrat priznati, da ZAENKRAT pač na temu svetu ni NIČ zastonj, še najmanj pa zdravje, saj ohranjanje tega zahteva veliko angažmaja in vloženega denarja za zdravo prehrano, gibanje, duhovno udejstvovanje (knjige, seminarji, vodene meditacije itd.). Če in KO bomo živeli v drugačem svetu, kjer denar ne bo več menjalno sredstvo, pa ne bom več zaračunaval svojih storitev.

Lepo je če deliš