Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#669
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: No, to da se ozaveščena zavest upre vsaki surovi brutalni sili, je malo za lase privlečeno…kar se pa tiče PRIVLAČNOSTI…da ozaveščena zavest ne privlači brutalne sile…pa je tako POGOJNO…Tadej bi lahko to malo pojasno s stališča Equilibriuma…me res zanima njegovo mnenje!?

V kontekstu tvojega vprašanja bom pojasnil, zakaj ne špila lahkotno skakanje iz vala na val realnosti, kakor to propagirajo nekateri.

To, kar so ti punca napisale v zvezi s pritegnitvijo dogodkov seveda drži.
Veliko je bilo govora o tem, da so prave ideje tiste, ki ti v bučo priletijo iz praznine, se pravi takrat, ko si izven vpliva nizkovibracijskih polj – splošna interpretacija je, da gre takrat za hotenja tvoje duše. In ko se to zgodi, naj bi vse zlaufalo tako, kot si želiš, a pogosto ni tako. Zakaj?

Tisto, kar smo, lahko poenostavljeno razdelimo na zavest (eni praujo nadzavest, eni višji jaz …) in pogojeni um. Med pogojenim umom in podzavestjo ni jasne razlike, zato ju tule obravnavajmo skupaj. Pogojeni um je sestavljen iz več segmentov – bazičnega jaza (podedovane zadeve, s fizičnim telesom vred), del nas, ki se formira glede na reakcije okolice, socialni jaz (v različnih okoljih nosimo različne maske) in idealni jaz (tisto, kar si želimo biti, a “avtorji” te idealne podobe so pogosto starši ali kdo drug).
Med zavestjo in pogojenim umom je filter, ki regulira, kaj bo šlo v podzavest in potem vplivalo na pritegnitev dogodkov, oziroma tisto, kar se nam dogaja v fizični realnosti. In če deluješ v realnem lajfu zavestno le tu in tam, gre v podzavest iz zavesti le tisto, kar ustreza podzavestnim prepričanjem!!!!! Če ma torej na podzavestni ravni nekdo prepričanje, da je rit, da je slabič …, ne bo mogel realizirati še tako dobre ideje, makar direkt iz duše.
Drugi problem je medsebojna neusklajenost elementov podzavesti oziroma pogojenega uma, ki sem jih naštel. Zaradi te neusklajenosti se nam dogaja kaos v lajfu (na ravni enega dela podzavesti/pogojenega uma je močan impulz, da nekaj naredimo in to potem res naredimo, drugemu delčku pogojenega uma/podzavesti pa je potem žal). To so vse situacije, ki ti v lajf ne morejo pripeljati uspeha. Če želiš biti uspešen, moraš delovati ne le zavestno, ampak moraš imeti tudi segmente, ki sestavljajo vse tisto, kar je pod ravnijo zavesti, razmeroma usklajene. Pa se ti sploh ni treba zajebavat z vsakim posebej. Ko začneš s procesom naseljevanja zavesti v svoje telo, se začnejo sami usklajevati. Ampak to je proces, do katerega ne pride čez noč.

Lepo je če deliš