Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#684
Veria
Član
Spomnila sem se zgodbe ”Modrost vroče čokolade”, ki se morda poda v tale klopčič modrovanj.

Takole gre….

“Skupina diplomantov se je odločila, da obišče upokojenega profesorja, ki jih je na predavanjih vedno navduševal s svojo modrostjo. Med obiskom je pogovor nanesel na težave v življenju; zaradi stresa pri delu, neurejenih medsebojnih odnosov ter pomanjkanju prostega časa.

Profesor je ponudil gostom vročo čokolado in odšel v kuhinjo. Vrnil se je z veliko posodo čokolade in različnimi skodelicami. Te so bile porcelanaste, steklene, kristalne, nekatere izmed njih so izgledale zelo dragocene, druge pa cenene. Prosil jih je, da si vsak izmed njih izbere svojo skodelico. Ko so napolnili skodelice s čokolado, je profesor, tako kot v študentskih časih, začel z razmišljanjem….

Opazil sem, da ste si najprej vzeli lepe in dražje skodelice, na koncu pa so ostale samo še preproste in cenene. To, da zase želite le najboljše, je vir vaših težav in stresa.

Skodelica iz katere pijete, ničesar ne doda h kakovosti okusa čokolade. Ta je le dražja in včasih tudi skriva kaj pijemo. Vsak si je zaželel le vroče čokolade. Niste hoteli skodelice….vendar ste si zavestno izbrali najboljšo.

In kaj kmalu boste začeli opazovati skodelico drug drugega.

Zdaj prijatelji, prosim razmislite o tem….

Življenje je kot vroča čokolada…delo, denar, položaj v družbi pa so kot skodelice. Slednje so le orodja za podporo in obvladovanje življenja. skodelica ne definira vašega življenja, ga ne spremeni in ne vpliva na njegovo kakovost. Z osredotočanjem le na skodelico, ne bomo nikoli užili polnega okusa vroče čokolade, oziroma življenja.

Zapomnite si….Bog nam pripravi le vročo čokolado in ne izbira skodelic.

Najsrečnejši ljudje nimajo najboljšega od vsega. oni samo naredijo najboljše iz tega, kar imajo na razpolago!

Živite preprosto….

Ljubite velikodušno….

Mislite iskreno…

Govorite prijazno….

In zapomnite si, da najbogatejša oseba ni tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki potrebuje najmanj.

UŽIVAJMO V OKUSU VROČE ČOKOLADE!

Lepo je če deliš