Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#440
AVATAR
Član

tadej pretner wrote: Jaza ne moreš nikoli do konca ubiti, lahko pa ga korigiraš – z zavestnim delovanjem vneseš vanj tvojo resnično individualnost. Jaz je pri večini skupek podzavestnega in pogojenega uma, zaradi katerega se na zunanje dražljaje odzivamo po inerciji, čeprav seveda brihtno mislimo, da se odločamo zavedno. In dokler ddelujemo tako, deluje tudi astrologija – enostavno je celo naše delovanje bolj ali manj pogojeno. In te pogojenosti se osvobodiš z zavestnim delovanjem – čim si v praznini, te vzorci neprimerno manj tangirajo in od tu lahko deluješ zavestno.

Se mi je zdelo, da bo tako. Sicer ne vem, kaj si jih učil na delavnici, glede na pogojnost uma-jaza, ki je skupek vseh izkušenj, spominov, dogotkov, prepričanj, predsotkov, stereotipov…itd…večina ljudi v 3 letih ni sposobna kaj takega ozavestit.

Je pa tudi problem praznine…občasno padem v praznino…takrat se ne zavedam samega sebe…ni misli, ne čustev, ne časa, sploh me ni…Ko se tega zavem nisem več v praznini…Vprašanje je, kako zavestno delovat iz praznine???…Tudi Zeland, glede tega ni nič napisal, odvisno je vse skup pisal bolj površinsko, in ni bralca usmeril v to praznino ( šelestenje jutranjih zvezd )…in kako ostati zavesten te praznine?!

Lepo je če deliš