Reply To: Equilibrium delavnica

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Equilibrium delavnica Reply To: Equilibrium delavnica

#441
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Se mi je zdelo, da bo tako. Sicer ne vem, kaj si jih učil na delavnici, glede na pogojnost uma-jaza, ki je skupek vseh izkušenj, spominov, dogotkov, prepričanj, predsotkov, stereotipov…itd…večina ljudi v 3 letih ni sposobna kaj takega ozavestit.

V praksi je žal tako, a je dejstvo, da je temu tako zato, ker ne verjamejo, da so tega sposobni. Največja pizdarija lajfa je dejstvo, da imaš prav takrat, ko misliš, da nečesa ne moreš, kot tudi takrat, ko misliš, da nekaj zmoreš. Stvari se dogajajo v skladu z našimi najglobljimi prepričanji.

AVATAR wrote:

Je pa tudi problem praznine…občasno padem v praznino…takrat se ne zavedam samega sebe…ni misli, ne čustev, ne časa, sploh me ni…Ko se tega zavem nisem več v praznini…Vprašanje je, kako zavestno delovat iz praznine???…Tudi Zeland, glede tega ni nič napisal, odvisno je vse skup pisal bolj površinsko, in ni bralca usmeril v to praznino ( šelestenje jutranjih zvezd )…in kako ostati zavesten te praznine?!

Ko si v alfi, si v bistvu na neki ravni praznine. Lahko pa si v pasivni ali aktivni alfi. O pasivni govorimo takrat, ko smo psihično “u riti”, razočarani, brez volje … Je zelo nevarna (!!!!!), saj tem negativnim občutkom pomaga, da se vgnezdijo v naših najglobljih plasteh (če se to ponavlja, jih je od tam težko zbezati). V aktivni alfi si npr. takrat, ko si sposoben aktivno opazovati svoje misli ali energijske pretoke v telesu.

Lepo je če deliš