Reply To: Entitete

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Entitete Reply To: Entitete

#28353
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: OK, kako bi potem kanalizirane entitete pile energijo človeku? Ali so tudi te štete med astralne fragmente?

Tole smo v eni temi že imeli. Prav škoda, da se ne spomnim v kateri. Takrat sem govoril o tem, da obstajajo navidez konstruktivne entitete, “ki zdravijo”. Za primer sem dal angleža G. Chapmana, ki je bil gostitelj astralnega fragmenta za življenja uspešnega oftamologa dr, W. Langa.
Kako je takšna entiteta nastala?
V fazi umiranja oziroma tik pred smrtjo je obstajal nek vzrok, zaradi katerega je astralno telo umirajočega zdravnika dobilo dodatno energijo. Lahko je šlo za častihlepje, lahko za ful veliko željo, da pomagaš ljudem … Ne gre za to, da entitete raznih zdravnikov ali zdravilcev delujejo prek nekoga, ampak so nanj prisesane. Njihov primarni interes je, da dobijo energijo. Energijo dobijo iz občudovanja in hvaležnosti ozdravljenih. Vplivajo seveda na ego gostiteljev, ki si potem nadenejo imena, kot je recimo John of God. To je seveda ego igra, s katero futra entitete, to pa je mogoče zato, da prek njih zdravi.
Zakaj sem uporabil izraz navidezno konstruktivne entitete?
Ja, saj koga ozdravijo, recimo prek tistega nesrečnega Johna of Goda. Ampak on se ne razvija v smislu zavestnosti – “razvija” se njegov pogojen ego. Entitete, ki torej delujejo prek njega, so ovira pri razvoju njegove duše.


ozelot wrote: Tadej tebi sem poslal zadnč en video ki govori o lažnih prerokih. Mogoče tisti video tudi kaj pove o tem da so tudi entitete vse brez izjeme del boga in da te peljejo v pravo smer. Se pravi da ne morejo škoditi čeprav se zdi da ja. To da ti nekaj lahko škodi je mogoče le arogantna ugotovitev da je nekaj narobe stabo. V vesolju kje je vse popolno in vse gre v pravo smer je nekaj narobe zmano. Le jest sem tista črna ovca vesolja da se z mano nekaj narobe dogaja.

Nisem si ga pogledal. Niti najmanj me ne zanima, kaj večina kanalizatorjev pravi o čemer koli.

ozelot wrote:

V vesolju kje je vse popolno in vse gre v pravo smer je nekaj narobe
zmano. Le jest sem tista črna ovca vesolja da se z mano nekaj narobe
dogaja.

Ja, v vesolju, kjer je kup vojn, kjer posiljujejo otroke, mladoletnice silijo v prostitucijo in izkoriščajo otroke za delo v industriji, je res vse popolnoOuch.

ozelot wrote:

Kanali pojasnjujejo svoje kanaliziranje tako da se s pomočjo meditacije ponavadi povežejo oziroma ujamejo neko frekvenco kot radio s radijsko postajo. To ni entiteta ki se prilepi in ti prišepetava oziroma govori namesto tebe. To je zavest ki jo kanal ujame. Seveda pa velikokrat kalnali ujamejo le lasten um ali pa misli nekoga drugega ipd,..

Za številne resnične mistike raznih duhovnih tradicij je znano, da niso hoteli govoriti o ničemer, kar so občutili/spoznali v stanjih meditacije/kontemplacije.
Zakaj?
V stanju meditacije/kontemplacije ti je lahko v nekem trenutku vse jasno, a ko ga boš hotel opisati, boš moral uporabiti svoje filtre, v ozadju katerih so tvoja prepričanja, tisto, kar se ti zdi mogoče in kar se ti ne zdi … V glavnem, takšne interpretacije so v glavnem sila daleč od prvotnega “uvida”, zato me ne zanimajo. Itak pa večina kanalizatorjev deluje v arhetipu otroka (poudarek je na besedi večina, kar pomeni, da ne vsi). “Kanaliziranje” je za večino kanalizatorjev vrsta egotripa. Ti a imaš seveda vso pravico, da se ne strinjaš z ničemer, kar sem napisal v temle postu.

Lepo je če deliš