Reply To: Entitete

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Entitete Reply To: Entitete

#28285
snowcat :)
Participant

Nekako sem si dosti časa mislila, da človek je zaprta celota. Da nekako ima določeno nivo ,,velikosti, volume, …,, Torej da bi to delovalo tako, da če nekaj hoče noter mora nekaj iti ven. Zdaj pa zgleda, da ni tako. Da dejansko človek je kot majna kepica snega, ki se kotali po hribu dol. Pač se povečuje povečuje povečuje…. ali se posuši na soncu ……edino, ki lahko omejuje celo zadevo je fizično telo samo. Torej pride do zastoja fizičnega telesa – smrti. To pa še ne pomeni, da te energije se razpadejo in izginejo, v prah obrnejo. Hm.

Mi je dalo mislit, da mogoče zato so imeli stara plemena take naporne procese iniciacije (iz otroka v svet odraslih) da olupijo čim več dol. Respektive, da človek sam olupi.

Tudi mi je dalo tudi misliti, da vlečenje energije v sebe, tudi če je potem naslednji korak pretok v zemljo, ni pametna ideja. Človek iz svojega nivoja razumevanja ali dojemanja ne bo NIKOLI popolnoma nadzoroval razpad ali odstranitev energijskih bitji (karkoli pa že so – glede na besedilne težave s terminologijo).

Tudi mi je dalo to branje misliti, da razlog zakaj je težko se znebivati mentalne entitete, je mogoče v tem, da izvira iz nas samih in da je naraven del nas samih, samo da preraste lastnika….

Sem si izmislila metaforo: sem na otoku, okrog mene so majhni otoki in vsak ima enega človeka gor. Eni otoki imajo med sabo mostičke in posamezniki komunicirajo med sabo. Med enimi otoki pa plavajo morski prsi in branijo lastnika otoka. En dan se lastnik otoka odloči, da bi obiskal soseda, ampak vidi morske pse. Nič takega, ne da ? Fora je v tem, da vsak posameznik je KREIRAL svoje okolje. Tudi te morske pse….in edino on sam jih lahko OD_KREIRA.

In ne mi dajati – saj otrok se rodi…..ja se rodi, to pa nič ne vzame njegove osebnostne rasti, da sam mora videti in se odločiti. Ne gre drugače. Prav lahko je možno razlagati žejnemu, da do kolen v vodi stoji…..

snowcat

Lepo je če deliš