Reply To: Entitete

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Entitete Reply To: Entitete

#27840
tadej pretner
Moderator

Ceres napisal:

Kaj pa so to mentalne entitete? Oz. kako se entitete sploh delijo? To bi bila lahko ena zanimiva nova tema.

———————-

Zanimivo je, da sta dva najbolj znana avtorja o entitetah oba zdravnika – Avstralec Samuel Sagan in Američan William Baldwin (ta je že umrl).
Kaj sploh entitete so?

Gre za astralna bitja brez fizičnega telesa in v glavnem brez možnosti, da se same povežejo z univerzalno energijo – zato jo morajo komu vzeti. Seveda so tudi izjeme, ki so prheftane na univerzalno energijo; takšne entitete so npr. duhovni vodiči ipd.

Obstaja več klasifikacij entitet. V glavnem jih delijo na:

– entitete človeškega porekla: najpogosteje nastajajo po smrti iz bolečinskih teles, lahko nastanejo tudi tako, če ves čas rolaš iste misli z ustreznim čustvenim nabojem, entitete, ki nastanejo pri nekaterih boleznih zaradi delnega razpada astralnega telesa (shizofrenija, Alzheimerjeva bolezen), kot tudi na videz konstruktivne entitete – npr. entitete, ki zdravijo, a morajo zato prek nekoga delovati, ali pa recimo entitete navdiha, ki izhajajo iz umrle osebe. Sem bi prištel “moje” mentalne entitete, ki nastanejo ob čustveni praznitvi ko recimo nekoga iskreno prekolneš ali jih kreiraš namerno.

– entitete nečloveškega porekla: entitete narave (vile, palčki …), duše živali (redko), t.i. shape shifters, ki so entitete, ki prevzamejo lik koga drugega in se lažno predstavljajo, recimo kot duhovni vodiči, v resnici pa so zajedalci in pač rabijo tvojo pozornost/energijo, vsadki, o katerih govorijo v povezavi z vesoljci.

– demonske entitete: solerji, entitete, ki te skušajo od nečesa odvrniti …)

– ostale entitete oziroma pojavi, inicirani od stvari, ki nimajo zavesti: sem nekateri uvrščajo poltergeiste, pa čeprav gre v glavnem za “energije” človeškega porekla)

Lepo je če deliš