Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#29295
snowcat :)
Participant

tadej pretner wrote: …..Tole so precej kompleksne stvari, ne moreš pa pojma karma kar izničiti.
KAj pa svetlobno telo in proces njegove inkarnacije v dušo?
Kaj pa fraktalna/astrološka pogojenost naših življenj?

Zakaj pa ne, Tadej, zakaj pa ne ?
Ok, beseda karma pomeni delovanje. Torej pojem je del verige akcija-reakcija. In ta veriga gre na vseh nivojih. Eno je da vsako delovanje na kateremkoli nivoju povzroči odziv. Drugo je, da na tem planetu v tem fizičnem telesu smo živa bitja s sposobnostjo opazovanja in zavedanja, tako, da imamo izbiro. Kaj pa je moje vprašanje in kaj je moja teorija je ,,kdo/kaj nosi/prinaša/prenaša informacijo,, ? Moje osebno mnenje je, da duša je nosilec naboja, duh pa informacije. Zavest, ki nastane šele ob aktiviranju povezave duh-duša-telo, je pa sposobna ta naboj duše spreminjati preko delovanja v fizičnem telesu, brati informacije duha (informacijsko polje). Jaz ne dvomim v obstoj zapisov iz ,,preteklosti,, Dvomim pa v povezavo obstoječa zavest živega bitja in zapis iz ,,preteklosti,, v smislu – mene so križali, mene so zakurili, mene so zaklali, jaz sem ubijal, jaz sem posiljeval, jaz sem….. me razumeš ? Obstoječa zavest je nastala na novo in zmeraj na novo nastaja. To je po moje najbolj nevarna zbloda new age učenja – da smo zavest in da da zavest je nesmrtna. Ni res. Zavest je del celote in njen obstoj je pogojen s sodelovanjem duše-duha-telesa. Kadar ta triniti se razpade – zavest zanikne. Duša pridobi/izgubi naboj, duh ,,zadrži,, informacije, ki je opazovalec zaznal/kreiral/povezal/…. in telo se gre za jami-jam črvičkom. Pač krog življenja na vseh nivojih. Torej moje razumevanje je, da (če že vztrajamo na karmi) karma je dejansko naboj v duši, ki pelje ,,zgodbo,, naprej. Dokler ne pride ,,bog ti ve kam,,

Svetlobno telo, ni nič drugega, kot pač spreminjanje naboja duše. Duša povečuje ali zmanjšuje svoj naboj v fizičnem telesu preko povezave atlas_lobanja. Tam je vhod-izhod energije za dušo. Ok, to so trditve. Jaz imam osebno izkušnjo, ki nekako kaže na to, da je res. S povečanjem naboja (svetlobno telo) se tudi istočasno povečuje povezava s duhom (informacijsko polje) in energijami na ostalih ravneh (fizično telo).

Pogojenost …hm, seveda, trenutna zavest v trenutnem fizičnem telesu je pogojena ,,ujeta,, v potovanju duše. Duša je tista, ki prinese naboj, ki je kot veliki kamen, ki pada v vodo, da preko valov se sprosti napetost. Delovanje univerzuma vse čas in povsod s ciljem homeostaze (olje na vodi) ,,določa,, lokacijo vode. Fora je v obstoju zavesti – opazovalcu. Celotna sestava duh-duša-telo-zavest sodeluje in so eden drugemu pogoj, ampak istočasno orodje.

Če smo že pri pogojenosti – tista vaja s kristalno palčko in pošiljanje elementa v šoli in moja spontana reakcija telesa mi je odprla popolnoma nov pogled na pogojenost. Da, mi živimo v svetu akcije-reakcije (živi pesek), ampak istočasno imamo na voljo in k dispoziciji super hi-teh mašino, ki zna skrbeti sama za se. Ceres se odloči pucat hišo, zato ker prebere v zvezdah – jaz pucam hišo, zato ker pač mi je tako cool v tem trenutku…..pogojenost, hm…….:-)

Tako, da Tadej, vprašanje nazaj, kako pa spontanost ? Kako pa svobodna volja ? Kako pa kreativnost ?

snowcat

PS: če že se odločiš iti čez reko, saj ni nujno, da padeš v vodo ……ha-ha-ha-ha……

Lepo je če deliš