Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#29297
tadej pretner
Moderator

snowcat :) wrote:
Zakaj pa ne, Tadej, zakaj pa ne ?
Ok, beseda karma pomeni delovanje. Torej pojem je del verige akcija-reakcija. In ta veriga gre na vseh nivojih. Eno je da vsako delovanje na kateremkoli nivoju povzroči odziv. Drugo je, da na tem planetu v tem fizičnem telesu smo živa bitja s sposobnostjo opazovanja in zavedanja, tako, da imamo izbiro..

Poglej malo, kako je v praksi. Povprečen človek naredi 95% dejanj nezavedno (avtomatično, iz navade). Kar se tiče sposobnosti izbire, je ta obratno sorazmerna z globinami posameznih identifikacij, danes pa smo ljudje identificirani z vsem in svačim.
Preizkus svobodne volje: Če rečeš nekomu, naj nikar ne misli na “nekaj”, se mu bo tisto, na kar naj ne bi mislil, ves čas vsiljevalo v misli.

Pišeš o stvareh, ki so mogoče, praktično pa za večino neizvedljive.
Zakaj neizvedljive?
Zaradi karmične pogojenosti!

snowcat :) wrote:

Kaj pa je moje vprašanje in kaj je moja teorija je ,,kdo/kaj nosi/prinaša/prenaša informacijo,, ? Moje osebno mnenje je, da duša je nosilec naboja, duh pa informacije. Zavest, ki nastane šele ob aktiviranju povezave duh-duša-telo, je pa sposobna ta naboj duše spreminjati preko delovanja v fizičnem telesu, brati informacije duha (informacijsko polje). Jaz ne dvomim v obstoj zapisov iz ,,preteklosti,, Dvomim pa v povezavo obstoječa zavest živega bitja in zapis iz ,,preteklosti,, v smislu – mene so križali, mene so zakurili, mene so zaklali, jaz sem ubijal, jaz sem posiljeval, jaz sem….. me razumeš ? Obstoječa zavest je nastala na novo in zmeraj na novo nastaja. To je po moje najbolj nevarna zbloda new age učenja – da smo zavest in da da zavest je nesmrtna. Ni res…….

En tradicionalni in en praktični pogled, ki meče senco dvoma na to, da nastane zavest šele ob aktiviranju povezave duh-duša-svetlobno telo:
– V starogrški mitologiji si moral pred novo inkarnacijo na kavo z Mitro, bogom dogovora, s katerim si se dogovoril o tem, skozi kakšne izkušnje boš v novi inkarnaciji šel in kdo bo pri tem sodeloval (karmična pogojenost). Potem pa si moral piti vodo iz Lete, reke pozabe, da si pozabil prejšnje inkarnacije. Ampak marsikdo očitno spije premalo vode iz te reke. Znani so namreč primeri, da se posamezniki spomnijo prejšnjih inkarnacij. Celo sam sem poznal eno punco, ki je iskala in našla vas v Istri, v kateri je živela v prejšnji inkarnaciji. Bivši sodelavec pa je imel zeta, ki je stalno hodil na tolminsko iskat svoj grob, saj se je spomnil, da je padel na soški fronti.

Moram pa biti objektiven in v isti sapi reči, da takšne navedbe niso dokaz, da so bila življenja, katerih “se spomniš”, res tvoja. Načeloma lahko fašeš kakšno entiteto, ki ti generira takšne spomine. Strinjam se pa v tem, da karmična pogojenost ne deluje nujno po načelu napaka – kazen, lahko pa. Primer:

– Če nekoga ubiješ, ne pomeni nujno, da boš v naslednjem življenju ubit. Precej bolj verjetno je, da boš tudi v naslednjem življenju prišel v situacijo, v kateri si v prejšnjem ubil, pa da vidimo, če si se naučil lekcije. Ne gre pa pozabiti na mehanizem krivde, ki deluje v aktualnem življenju. Če nekoga ubiješ, ti lahko mehanizem lastnega občutka krivde sprojecira situacijo, v kateri boš ubit sam.

snowcat :) wrote:

Zavest je del celote in njen obstoj je pogojen s sodelovanjem duše-duha-telesa. Kadar ta triniti se razpade – zavest zanikne. Duša pridobi/izgubi naboj, duh ,,zadrži,, informacije, ki je opazovalec zaznal/kreiral/povezal/…. in telo se gre za jami-jam črvičkom. Pač krog življenja na vseh nivojih. Torej moje razumevanje je, da (če že vztrajamo na karmi) karma je dejansko naboj v duši, ki pelje ,,zgodbo,, naprej. Dokler ne pride ,,bog ti ve kam,,..Svetlobno telo, ni nič drugega, kot pač spreminjanje naboja duše.

Po mojem ni tako. Resnična zavestnost domuje v svetlobnem telesu. V življenju pa deluješ zavestno v takšni meri, v kakršni je svetlobno telo inkarnirano v sistem duša- energijsko telo-fizično telo. Ko umreš na fizični ravni, se duša priključi svetlobnemu telesu. V svetlobnem telesu je tvoja potencialna, v duši pa trenutna zavestnost.

snowcat :) wrote:
Duša povečuje ali zmanjšuje svoj naboj v fizičnem telesu preko povezave atlas_lobanja. Tam je vhod-izhod energije za dušo. Ok, to so trditve. Jaz imam osebno izkušnjo, ki nekako kaže na to, da je res. S povečanjem naboja (svetlobno telo) se tudi istočasno povečuje povezava s duhom (informacijsko polje) in energijami na ostalih ravneh (fizično telo)..

Tisto, čemur praviš naboj, je vedno “opremljeno” z informacijo. Že zgoraj sem omenil inkarnirano in potencialno zavestnost. V aktualni inkarnaciji duša v sanjah vstopa/izstopa skozi haro (zato je recimo pri Japoncih obredni samomor harakiri – preprečiš duši, da prek hare vstopa in izstopa), svetlobno telo pa se v sistem fizično-energijsko-duša res inkarnira prek sedme čakre in atlasa.

snowcat :) wrote:
Pogojenost …hm, seveda, trenutna zavest v trenutnem fizičnem telesu je pogojena ,,ujeta,, v potovanju duše. Duša je tista, ki prinese naboj, ki je kot veliki kamen, ki pada v vodo, da preko valov se sprosti napetost. Delovanje univerzuma vse čas in povsod s ciljem homeostaze (olje na vodi) ,,določa,, lokacijo vode. Fora je v obstoju zavesti – opazovalcu. Celotna sestava duh-duša-telo-zavest sodeluje in so eden drugemu pogoj, ampak istočasno orodje.

Če smo že pri pogojenosti – tista vaja s kristalno palčko in pošiljanje elementa v šoli in moja spontana reakcija telesa mi je odprla popolnoma nov pogled na pogojenost. Da, mi živimo v svetu akcije-reakcije (živi pesek), ampak istočasno imamo na voljo in k dispoziciji super hi-teh mašino, ki zna skrbeti sama za se. Ceres se odloči pucat hišo, zato ker prebere v zvezdah – jaz pucam hišo, zato ker pač mi je tako cool v tem trenutku…..pogojenost, hm…….:-)

Tako, da Tadej, vprašanje nazaj, kako pa spontanost ? Kako pa svobodna volja ? Kako pa kreativnost ?

snowcat

PS: če že se odločiš iti čez reko, saj ni nujno, da padeš v vodo ……ha-ha-ha-ha……

Do spontanosti in resnične kreativnosti prideš šele takrat, ko se v veliki meri znebiš identifikacij, s tem pa načeloma tudi karmičnih obremenitev/astrološke pogojenosti, kar pa ni nujno tako – astrološka pogojenost seveda lahko “določa”, da se bo to zgodilo. Šele ko si v stiku z bazičnim jazom lahko govorimo tudi o svobodni volji, čeprav je na nek način pogojena tudi ta – deluje na principu resonance, a drugačne kot takrat, ko si poln identifikacij.

Lepo je če deliš