Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#124
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: Sem šel brskat za tem magom Franz Bardon. Tip se je stegnil že pri 48 letih. Se spomnim njegove knjige Iniciacija v hermetizem, nisem je kupil, čeprav sem jo imel v rokah. Piše se, da je njegova “magija” temeljila na opazovanju narave. Isto kot pri Taoistih.

Franz Bardon je preživel II svetovno vojno v zaporu – Hitler ga je zaprl, ker ni hotel sodelovati z njim. Po koncu vojne so ga izpustili, vendar pa se je zelo kmalu zameril tudi novi oblasti, ki ga je imla za “nevarnega”. Spet so ga zaprli in v zaporu zastrupili. Njegovo življenje je opisano v knjigi Magičar Farbato (srbska verzija) – obstaja slovenski prevod in ponudili so mi, da to knjigo izdam, a je nisem, ker bi bila to v komercialnem smislu brca v temo (njegova Iniciacija v hermetizem je namreč v slovenščini izšla v moji založbi).

AVATAR wrote:

Oznaka mag, nekako ne ustreza tem ljudem. Mag bi lahko bil nekdo, ki obvlada hude zadeve-stvari. Takega znanja pa ne bi dajali v javnost. Pa tudi je vprašanje kako je bilo v resnici s temi starodavnimi magi ?!

Bardon je bil prvi, ki je objavil učenja traicionalnega okultizma v originalu. Prej so nekateri določene stvari objavljali, a so jih namerno v določenih delih izkrivljali, v cilju, da bi se iz tistega znašli zgolj posvečeni (to je počel recimo Eliphas Levi)

Lepo je če deliš