Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#29301
tadej pretner
Moderator

snowcat :) wrote:

….En tradicionalni in en praktični pogled, ki meče senco dvoma na to, da nastane zavest šele ob aktiviranju povezave duh-duša-svetlobno telo:
– V starogrški mitologiji si moral pred novo inkarnacijo na kavo z Mitro, bogom dogovora, s katerim si se dogovoril o tem, skozi kakšne izkušnje boš v novi inkarnaciji šel in kdo bo pri tem sodeloval (karmična pogojenost). Potem pa si moral piti vodo iz Lete, reke pozabe, da si pozabil prejšnje inkarnacije. ….

Veš Tadej, kadar razlagam otroku, da vesolje deljuje tako, da enako privlači enako, mu preprosto rečem ,,če boš ti zajebaval svojega frenda, boš dobil zajebancijo nazaj,, Kadar sem mu razlagala matematiko, smo premikali kocke…. torej uporabiš tisto s čim se človek lahko zbliža, ki mu je nekako razumljivo, blizu, ,,poznano,,…. tudi zato ta fora ,,bog=oče,,….

Očitno imaš občutek, da s tole starogrško zgodbo afne guncam. V resnici gre za to, da je zgodba o Mitri in Leti, reki pozabe mitološka – v mitološke zgodbe pa so “zapakirali” takratna znanja in prepričanja.

Sicer pa mi je seveda znano, o čem pravzaprav govoriš. Podoben pogled na reinkarnacijo, o kakršnem si govorila, ma budizem. Po njihovem so vse človeške duše deli ene velike duše človeštva, v katero se vračajo po smrti. Ljudje smo torej eno, zato se jim zdi absurdno govoriti o osebni karmi in kontinuiteti inkarniranja. Zanje je le duh zavesten svojega obstoja.

Če pa pogledamo kvantno psihologijo, pravi, da se vse realnosti dogajajo v istem trenutku – v verigi preteklost-prihodnost in s tem tudi v kontinuiteti inkarnacij jih vidimo špele takrat, kadar posamezno inkarmacijo/zgodbo izberemo in jo začnemo opazovati v kontekstu preteklost- sedanjost-prihodnost.

Zame je resume vsega le to, da se nam za osebno rast ni treba ukvarjati s kakršnimkoli prejšnjimi življenji, saj se nam v energijskem smislu vsa karmična problematika projecira v sedanjem trenutku. Zato tudi nisem nikoli bil fan karmične diagnostike, raznih regresij ipd.

Lepo je če deliš