Reply To: duša

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duša Reply To: duša

#134
AVATAR
Član

Ja filozofskih definicij, kaj naj bi bila-predstavljal besedni izraz duša, je veliko. Vprašanje pa je, ali ljudje dejansko vedo, kaj je to duša ??? Meni osebno se ne sanja, kaj je to duša! Kar pomeni, da jaz sploh ne vem, kdo in kaj sem! Ironija, kaj ne

Tudi razne meditacije s katerimi bi naj se človek prebil skozi zaveso misli, čustev, občutkov…in tako dosegel globino svoje biti…ter končno spoznal KDO IN KAJ JE, so vprašljive?!

Ta igra skrivalnic, skozi neskončna leta inkarnacij, ko se vlačis naokoli in ne veš, kdo si, je prava tragi-komedija. Stvar bi razumel, če bi se človek zavedal ( od samega začetka ) svojih prejšnih življenj! In bi si rekel…aha…že prej sem živel…nekaj se dogaja…zavedal bi se napak, ki sem jih naredil…ok bom to popravil in se uskladil…poiskal bom odgovore…kaj se dogaja in zakaj se tako dogaja…AMPAK…NE…vse je zavito v skrivnostno duhovno meglo in ubogi človek tava naokoli, se muči in sploh ne ve, kdo in kaj je…Vidiš prijatelj stari…zaradi tega mi se želodec obrača…vse to mi niti malo ni vseč…povsem brez smisla!

Lepo je če deliš