Reply To: duhovnost na steroidih

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast duhovnost na steroidih Reply To: duhovnost na steroidih

#5637
tadej pretner
Moderator

Irena wrote:

Tadej, fino, da si tako hitro komentiral zadnje poste, saj ves ta čas ” premetavam ” forum, da se prepričam o tvojem gledanju na ta NV polja in njihovo samostojno delovanje in posledičnem vplivu na nas. Pravzaprav si že s tem postom nekak DELOMA “odgovoril” na (še) ne-postavljeno trditev v smislu ” Tudi NV polja ne morejo mimo nas “karkoli” počet “za nas”. Jaz obstoj teh skreiranih entitet mimo “volje” nekak ne morem priznavat…

Da nas neko polje prebije in da potem delujemo pod njegovo taktirko, mora v nas obstajati afiniteta zanj. Od tega, pod vplivom katerih polj bomo, je odvisno predvsem:
– kakšen je naš bazični karakter
– kakšne so naše vrednote in v kakšni meri jih živimo
– kakšno realnost živi/priznava družba, katere del smo
– proces vzgoje/izobraževanja/interesnih sfer (povezan z nekaterimi že naštetimi stvarmi)

Primer. Če razmišljaš o zlu, se z njim uglasiš in postaneš njegov lahek plen. Iz istega razloga recimo v moji realnosti ni angelov.

Irena wrote:

Pravzaprav variacija na isto temo Wink. Tam nekje izven , pa tudi znotraj in okrog nas so realnosti (polne strahov, zmajev, krivde, pomanjkanja, črnega itd…), ki nas napadejo, zasvojijo in obdržijo v šahu – ajme nam, ko jim lahko z notranjo budnostjo ubežimo… Ali pa nas mora zaščititi vsaj odgovoren terapevt.

Če bi se za spremembo prepustili, bi nam uspelo celo uvideti, da teh realnosti sploh ni. Seveda gledano iz realnosti, ki ne priznava realnega obstoja teh realnosti…

Hm? Hm!

Irena

Popolnoma prav imaš. Teh realnosti ni, dokler jim ne daš energije za njihov obstoj. Čim to narediš, si več kot potencialna tarča teh polj.

Lepo je če deliš