Reply To: duhovno zdravljenje

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duhovno zdravljenje Reply To: duhovno zdravljenje

#24034
tadej pretner
Moderator

ozelot wrote:

Ermm

Ga biksa tale naš Ozzie, a ne? Wink

Sem tuhtal tacajt v Braziliji zakaj se reče “sprejmi svoje telo”. Če bi bilo telo samoumevno “svoje” potem ga nebi bilo treba niti pod razno posebej sprejemat ker nebi bilo ločeno niti na podzavestni niti v zavestni ravni. Tako pa se poraja dvom ali vprašanje “kdo” “tvoje” telo sploh je. Vsi vemo da fizično telo nisi “ti”. Ampak da bi ga pa kdo obravnaval ločeno od sebe pa spet ne. Torej kje je zabloda?

Tekom odraščanja se formira t.i. lažni jaz, ki temelji na v glavnem vsiljenih prepričanjih. Nekatera od njih se nanašajo tudi na fizično telo – kakšno naj bi bilo, da bi ti bilo všeč. Če ti ni, se pojavi med drugim občutek sramu.

Druga stvar pa je bolj globalna – prepričanja lažnega jaza temeljijo na “zamrznjeni” čustveni energiji, ki se med drugim odraža v telesnih napetostih. Te napetosti iz telesa izrivajo zavestnost. Resnično sprejemanje telesa je torej najtesneje povezano s tem, da se teh napetosti znebimo in vanj spet naselimo zavestnost. Ta zavestnost je resnični “lastnik” telesa, lažni jaz mu zgolj rauba energijo, ob tem pa pametuje, da se kar kadi.

Lepo je če deliš