Reply To: duhovno zdravljenje

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina duhovno zdravljenje Reply To: duhovno zdravljenje

#21362
ozelot
Participant

tadej pretner wrote:

Ozzie, ti se predvsem ne zavedaš, da si v identiteti žrtve in da kot tak ne moreš biti aktivni sokreator lajfa. Pokazatelji, da je človek v identiteti žrtve so med drugim tudi to, da ves čas išče moči izven sebe, kar ti non stop počneš – žezla, vnebovzeti mojstri, John of God, razni kanalizatorji …

Eno je, da se pogovarjamo o tem, kako bi morali živeti, drugo pa je, kako živimo. Intelektualno in duhovno lahko napreduješ doma ob knjigah in meditacijah, čustveno pa le skozi interakcijo z drugimi ljudmi. In skoznjo čustveno rasteš. Žiimo vedno v skladu s svojo čustveno zrelostjo, ta pa ima spontane faze razvoja in prioritet. To pomeni, da če si v okolju, v katerem vse laufa, lahko glumiš neko prijaznost in razvitost, ko pa zagusti, pride na plan resnična čustvena zrelost in prioritete. Določene veje psihologije so jih razdelile na devet stopenj:

1- Usmerjenost na preživetje

2. Usmerjenost na družino

3.Razvoj osebne moči (v tej fazi je normalno, da “ropota” ego.

4. Iskanje občutka varnosti v drzžbi (na tej stopnji večina konča – prilagodijo se družbi, ki je evidentno bolna, igrajo žrtev in aktivno sodelujejo v bolezni družbe ;o)

5.Nekateri se iz tega primeža izvijejo in uspejo (fokus je lahko na stroki ali na denarju). In zanimivo je, da večina tistih iz 4 stopnje meni, da so tile, ki so uspeli v finančnem smislu manj duhovno razviti kot oni ;o)

6. Šele ko vse te elemente izživiš, se pojavi SPONTANA potreba po tem, da kaj narediš za družbo (vse prej je naučeno oziroma egotrip, ki bi počil kot jajčna lupina, ob vsaki resnejši preizkušnji). V tej fazi zaćneš opažati, kaj v družbi “ne štima”, želiš bolj humano družbo …

7. Začneš se zavedati svojih pomanjkljivosti, se zaveš identifikacij in se učiš izstopati iz njih

8. Šele tula se pojavi spontana potreba po globanem razvoju in zavedanje povezanosti

9. Popolna izpolnitev

Da resnično predano deluješ na osmi stopnji, moraš izživeti vse prejšnje. Evo, in za razliko od besede ponižnost, ki mi zveni totalno usrano, predlagam izraz predano delovanje ;o)

Če jest iščem moči izven sebe in s tem identificiram kot žrtev potem se tudi ti ker ješ krompir, dihaš zrak, piješ vodo, se greješ ob kaminu,..vse imaš v sebi in teh žezelj ne rabiš. Vseeno je ali rabiš pomoč na fizičnem ali kakem druge nivoju. Jest mislim da človek oziroma če govorim zase potrebujem določene sprožilce oziroma zunanje znake, potrditve, odgovore,..če meni nek Tadej Pretner ali St. Germain ali John of God nekaj da pa naj bo to odgovor, nasvet, zdravje, ljubezen,.. to nikakor ne pomeni da sem žrtev česarkoli ampak da so vsi našteti manifestiran odgovor na moje molitve, vprašanja in jaz jih sprejemam včasih bolj drugič manj odprtih rok. Jaz si vseh vaših kvalitet brez vas samih ne znam prebuditi v sebi. Če sem zato žrtev potem naj bo. Vsi smo del celote. Smo hkrati različni in v osnovi enaki. Eden od drugega se učimo….

St. Germain meni predstavlja wikipedijo ki ima zapisane vse odgovore ki jih iščem. Ne pripisujem mu nekih moči brez katerih ne zmorem. Zadnje čase razmišljam da bi prekinil poslušanje kanaliziranjem ker se mi zdi da so sporočila preveč idealna zame in jim ne morem slediti kot bi želel.

John of God meni predstavlja enega zadnjih potencialnih sprožilcev ki bi jim s svojo vero pripisal sposobnost da mi lahko pomagajo. Poskusil sem že marsikaj edino sprijaznil se še nisem. Ko opravim z njim bom delal sam. Mogoče se sprijaznim in živim srečno dod konca svojih dni kdo ve. Ja bog nam je dal tudi zdravnike na svet bi lahko rekli da se vsak ne ubada s zdravljenjem ampak to zaupa nekomu drugemu. Vse je to povezano in tako smo en drugemu v pomoč.

Živim v okolju kjer imajo zaposleni tudi po 44 dni dopusta zaradi težkih delovnih razmer in dela z ljudmi ki so moteni. Tu nema glumljenja. Tu sem 6 let 24/7

Ko sem bral tvoje stopnje prvi dve nisem razumel. Usmerjenost na preživetje in družino.. bi moral natančneje povedat kaj si mislil. Komot pa se vidim v 6. 7. 8. mogoče bi lahko še katero dodal. Javno dobro in sožitje z naravo mi je pravzaprav prioriteta. Zavedanje povezanosti mi je pa velikokrat v breme kajti sam se tega kar zavedam in ljudje me ne razumejo ko tolmačim da smo eno in da nismo ločeni in da ne delat drugemu ničesar kar nebi sebi,..in če se za trenutek vrnem k St. Germainu ima ravno on razne postopke ki jih noben človek na zemlji nima in sicer zdravljenje občutka ločenosti in še mnogo primerljivih. Torej koneckoncev zakaj ga nebi poslušal. Tu je link za tiste ki bi radi videli kako poteka to zdravljenje: http://www.youtube.com/watch?v=Pg2R0pCynII

ozelot2013-09-30 17:42:22

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem