Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Divji kostanj › Reply To: Divji kostanj
Fiona Mojca wrote: Enostaven nasvet, kako na hitro dobiti kostanjev pire
1. skuhaš cel kostanj
2. odrežeš svetlo liso, s katero se je držal ježice (pogledaš, če je noter slučajno črv;)
3. daš v čisto stiskalnico za česen z odrezano površino navzdol (po možnosti brez vonja po česnu)
4. stisnešDobiš čisto sredico brez vseh kožic in grenkobe.
Uporabno za takojšnjo uporabo ali pa za shranjevanje v zmrzovalniku in kaj podobnega.
A veš da sem jaz včasih nalupis surov kostanj in ga olupljenega dal v skrinjo. Pireja sicer iz njega nisem delal, sem ga pa pogostokrat vrgel v pečico in mi je bilo prav ql.
P.S. – glede črvov v kostanju: po mojem so črvi v kostanju namerno, ne slučajno