Reply To: diagnostika bolezni

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina diagnostika bolezni Reply To: diagnostika bolezni

#26772
Ceres
Participant

Do zdaj se medicinske astrologije nisem lotila, v zadnjem času pa mi je pod roke prišlo nekaj knjig,mislim predvsem nova raziskovanja dr. Lee Imširagić, ki je magistrirala iz medicine v Novem Sadu, potem pa se je usmerila v astrologijo in znanje pridobivala na poznanih mednarodnih astroloških inštitutih – kjer je sedaj predavateljica. Zadnje čase se ukvarja predvsem s t.i. astrohealingom, oz. energetsko astrologijo.

V njeni knjigi Energetska astrologija mi je fascinantno, kako iz astrokarte postavi sistem stanja čaker, izpelje diagnostiko, in celo patologijo. Upošteva sedem glavnih čaker in potem še tri dodatne, gredo pa takole:
1. čakra – Mars
2. – Venera
3. Sonce
4. Luna
5. Merkur
6. Jupiter
7. Saturn,

potem je pa nad 7. . 8. in 9. ki ju predstavljata Urana in Neptun in pod 1. je 10. ki jo predstavlja Pluton.

V sistemu hiš je zadeva malo bolj komplicirana, ampak popolnoma logična. Ko gledaš npr. stanje 1. čakre, pogledaš 1. hišo, planete v njej, pozicijo Marsa, pozicijo dispozitorja 1. hiše, pozicijo dispozitorja od Marsa in planete v Ovnu – šele potem sestaviš sliko.

Zanimivo, da so čakre ravno tako povezane kot v Tadejevi knjigi , in se tudi energije prenašajo v enakih smereh. Zanimivo je tudi to, kako fascinantno se zadeve poklopijo, s simboliko, z vplivi, in tudi v konkretnih primerih. Ona v tej knjigi opisuje skoraj identične znake npr. slabe posamezne čakre kot Tadej, potem tudi kako vlogo ene čakre prevzame druga – pa še zadeva se totalno poklopi s simboliko planeta.

Sem še daleč od tega, da bi npr. znala na podlagi karte postaviti zdravstveno sliko človeka ali celo napovedati obdobja potencialnih patologij, ampak zadeva mi res dobiva obrise, kot kakšen puzzle, ko si že dovolj daleč.

V nadaljevanju predstavi tudi energetske vaje za posamezne energije, ki jih je potrebno okrepit, in v vse skupaj vpelje Kirona – zdravitelja, ter kamne in bachove esence za zdravljenje slabih položajev posameznih planetov v natalnem chartu.

Lepo je če deliš