Reply To: Čudovito življenje

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Čudovito življenje Reply To: Čudovito življenje

#20075
Ceres
Participant

Zadnjic sem se spomnila na Wattlesa, pa sem si se enkrat prebrala, kako si on predstavlja cudovito zivljenje.

Torej po njegovo clovek zivi za telo, um in duso, in to za vse troje enakovredno. Clovek ne more ziveti polno, ce nima toliko imetja, da zivi razkosno in celo pravi: Clovek, ki ne zeli imeti dovolj denarja, da si kupi, kar zeli, ni normalen.

Treba je sicer prebrati celo knjigo, da ga clovek ne razume iz konteksta…..ker se slisi, kot da postavlja denar za novega boga….ampak ni tako. Prizna ga samo kot sredstvo za polno zivljenje.

Ko je govora o denarju, se folk ponavadi skrega. Razni voditelji delavnic pravijo, da je najtezje vodit ravno delavnice o denarju.

Se pa spomnim se ene zgodbe: Bogatas, vseeno nezadovoljen sam s seboj, je povabil razsvetljenega modreca, ki je skoraj nag zivel v votlini, in je izgledal zadovoljen, k sebi. Ponudil mu je, da uziva njegovo razkosje, sam ga pa nauci biti srecen. Modrec se je pri bogatasu takoj udomacil, oblekel njegove obleke, jedel razkosno hrano, uzival v vrtovih…..in mu ni bilo do pogovora. Bogatas mu po enem tednu rece: Pa ti si navaden klosar….kako si si postregel vse to bogastvo, saj si razsvetljen, ga ne rabis. Vrgel te bom ven!

Modrec mu je rekel: V tvojem bogastvu sem uzival. Ampak sedaj bom uzival tudi brez njega. Samo to je razlika med nama.

Se ena trditev Wattlesa:

Vsak clovek ima naravno pravico misliti, kar zeli – vendar to zahteva dalec najvec truda kot misliti tisto, kar ti vsiljuje realnost. Ni tezjega dela kot drzati fokus na tem, kar zelis…..se posebej, ce se ta resnica ne sklada s trenutno realnostjo. Ni dela, ki bi se ga clovek bolj otepal kot tega. Po drugi strani je to edino, cloveka vredno delo. Trenutna realnost v vidnem svetu tezi k miselnemu odzivu tistega, ki jo opazuje – to lahko preprecis samo tako, da obdrzis fokus, misli na svoji RESNICI.

Taf!

Lepo je če deliš