Reply To: Čudeži

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Čudeži Reply To: Čudeži

#20838
glas
Participant

Levitacija – zmaga nad težnostjo, lebdenje v zraku.

Ali je res mogoče? Kakšna je razlaga za levitacijo? Vzhodne duhovne in aklimistične tradicije razlagajo, da je levitacija spontan pojav, ki izpričuje duhovno spoznanje. Povzroča jo sodelovanje akaše, univerzalne življenjske energije.

Levitacija je fenomen samodejnega lebdenja, ki se pojavlja v praksah medijstva, šamanstva, transa, mistične zamaknjenosti in demonske posedovanosti. Nekateri primeri levitacije so spontani, duhovni in magični mojstri pa naj bi levitacijo nadzorovali zavestno.

Levitacija lahko traja nekaj minut ali več ur. Zahteva močno koncentracijo oziroma stanje transa. Mediji, ki so se jih dotaknili med levitacijo, so ponavadi padli na tla. Levitacijo svetnikov ponavadi spremlja svetleč sij okrog telesa.

Veliko primerov levitacije so zabeležili v krščanstvu in islamu. Eden izmed prvih levitantov je bil Simon Magus v prvem stoletju. Poznan je še Jožef iz Cupertina (leteči menih, 1603-1663), ki so ga pogosto videli lebdeti. Pred levitacijo je ponavadi kriknil, v enem primeru pa je lebdel celo dve uri.

Sveta Tereza iz Ávile je druga znana svetnica, ki je levitirala. Povedala je, da je levitacijo izkusila v stanjih zamaknjenosti. Ena izmed prič, sestra Ana Utelešenja, je dejala, da se je sveta Teresa dvignila okoli pol metra visoko in lebdela kakšnih pol ure.

Sveta Tereza je o eni svojih izkušenj napisala: “Zdelo se mi je, kot da me je velika slila izpod mojih stopal dvignila, če sem se upirala. Ne poznam ničesar, s čimer bi lahko to primerjala, toda bilo je veliko bolj silovito kot drugi duhovni obiski in zato sem bila kot zdrobljena na koščke.”

Sveta Teresa je dejala, da so jo levitacije prestrašile, saj jih ni mogla nadzorovati. Ostala je pri zavesti in videla, kako je dvignjena v zrak.

Primeri levitacije so pogosti tudi v hinduizmu in budizmu. Milarepa, veliki tantrični mojster iz Tibeta v trinajstem stoletju, naj bi posedoval veliko okultnih sposobnosti, kot so sposobnost hoje, spanja in počitka med levitacijo.

Enako naj bi bili sposobni levitacije tudi mnogi brahmini in fakirji v Indiji. Tudi japonski ninje naj bi posedovali te sposobnosti.

V izročilu vzhodnih tradicijah se lahko levitacijo doseže skozi tehnike dihanja in vizualizacije. Tehnike vključujejo uporabo univerzalne življenjske energije.

Levitacijo povzroča akaša, vitalna tekočina, gibajoča se misel univerzalne duše, ki usmerja vse duše, sila, ki se jo duhovni mojstri naučijo nadzorovati.

napisala: Ana Drevenšek

vir: http://www.sensa.si/za-navdih/levitacija-iluzija-ali-znamenje-duhovnega-razvoja/

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”