Reply To: Čudeži

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Čudeži Reply To: Čudeži

#20849
snowcat :)
Participant

ANA wrote:

No, tudi jaz sem zadnjič “študirala” o tem, pišuka, a glih moramo predelat biljon knjig, obiskati biljon delavnic ( in pri tem spušti biljon denarja Ouch ), da bi bili sposobni kao nečesa večjega, boljšega, živeti kvalitetno življenje…In kakšen odgovor sem “dobila”? Da. Res “moraš” se izuriti na ta način, da bereš, hodiš na delavnice…Ker zakaj? Zato, ker imamo danes ljudje zelo močen Um aka Ego. In le ta nam “prepreči” da “slišimo” sporočila od naše podzavesti, intuicije, kjer je ogromno koristih informacij…In da bi preglasili ta um, se moraš izuriti, da ga znaš “utišat”, imeti pod kontrolo. In s tem dobiti sposobnost, da slišiš, čutiš ljubezen, mir, moč zdravljenja…ja Je razlika med temi občutki, in to zelo velika….Smile

Se strinjam. Zakaj ?

Predstavi si mornarja, 1000 let nazaj. Kaj on VE o tistem, ki je v vodi pod njim ? Kaj pa mi VEMO o tem, kaj je v vodi ? Mi vemo in si znamo predstaviti, kaj je pod nami v vodi. Mornar je videl, čutil, dojemal svet drugače od nas. Je moral se zanesti na nekaj drugega, kot mi. Kadar grem zvečer zapret kokoške, imam v roki lučko za cca 5 evro. Ni mi treba zaznavati svet na nek drugačen način. Kadar slabo vidim, dam očala. Ni mi treba razvijati /zavestno ali podzavestno/ drug način zaznav….

Predstavi si mornarja. Sedi na ladjici in lovi ribe. Mornar sliši glas. Petje, nežno krasno, ga boža, mu šepeta, ga crta. Pojavi se bitje, ženska s dolgimi zlatimi lasmi, rahlo zelenkasto kožo in globoko plavimi temnimi očmi. Mornar nekako ve, da to bitje nekako ni prav, ampak ga tako boža, tako crta, ga tako vabi, da kadar mu reče ,,pridi z mano,, stegne roko in ups, ga ni več. V grški mitologiji so to sirene. Zanimivo na sirenah je to, da mora mornar sprejeti povabila….

Za mene je isto s mentalnim procesom dojemanja sveta. Ego je cel sistem – problem, rešitev, izkušnja, spomin, informacije, informacije. Občutek, da VEMO…. In ni nam potrebno uporabljati drug način zaznav. Tako, da je več poti. Ali pač človek gre skozi neko grozljivo izkušnjo, pri kateri se mu spontano odpre razumevanje ali dojemanje na drugi način, ali pač mora uporabljati tehnike. Seveda so pa eni, katerim se to tudi /primer glas – levitacija/ dogaja spontano.

Moj trener je Brazilec. Reče, da v preteklosti je bilo veliko več čudežev. In danes, da jih ni več, zato ker ljudje ne verjamejo več. Hm, verjamejo, samo ne v čudeže. Verjamejo v znanje, tehnologijo, napredek, in zato je tega toliko in tako hitro se razvija. Manifestacija velikega deleža kolektivne zavesti.

snowcat

Lepo je če deliš