Reply To: Človekov duhovni napuh

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Človekov duhovni napuh Reply To: Človekov duhovni napuh

#18748
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote:

Stari, ali lahko to mal po domače razložiš Lamp …Vorteks-individualni duh.

VSak ti zna približno povedati, kaj je to duša (nesmrtna bit), problemi pa se začnejo, ko koga vprašaš, kaj je duh. Na splošno je folku v glavnem jasno, da je univerzalni duh pravzaprav nekakšno božje informacijsko polje, manj pa jim je jasno, ko govorimo o individualnem duhu, se pravi duhu, ki se nanaša na posameznika. Tudi po enciklopedijah boš našel različne interpretacije besede duh – enciklopedija DZS ga recimo opredeli takole (duh: razumska stran človeka, mentaliteta, razpoloženje, živahnost, domiselnost …). Duh v resnici na vse to vpliva – ampak najprej se dotakniva pojma vorteksa.
Obstajata dve prevladujoči teoriji, ki govorita o principu zgoščanja energije, ki nazadnje vodi do materializacije – teorija prekrivanja (interference) posameznih valov in teorija vorteksov, ki pravi, da je za obstoj kakršnekoli energije, česarkoli materialnega … potreben energijski vorteks (vrtinec), s svojim energijsko-informacijskim “zapisom”, ki poskrbi za kompaktnost/zakonitosti neke energije. Vorteksi naj bi bili odgovorni tudi za kroženje elektronov okoli jedra atoma. Vorteksi so recimo čakre …
Individualni duh je pravzaprav nekakšna energija, ki energizira in usmerja razvoj duše. Pravimo mu tudi osebni vorteks, saj se ga da v posebnih stanjih zavesti celo fizično občutiti.
Lepo je če deliš