Reply To: Čiščenje stanovanja

Forum Duhovnost Forumi Radiestezija Čiščenje stanovanja Reply To: Čiščenje stanovanja

#23329
Robert Zupančič
Participant

ana11 wrote: odgovora ti ne vem povedati, ker sem to isto vprašala svojo učiteljico, pa mi ni nič pametnega odgovorila ….

Toliko o novodobnih učiteljih Confused Saj, če nima “nič pametnega” za odgovoriti, vsaj lahko preveri odgovor in se pozanima. To se mi zdi dobra odlika učitelja: da prizna pomanjkljivo znanje (kdo pa ve vse na temu svetu?) in potem poišče odgovor. S tem se uči tudi sam.

ana11 wrote:

Po moje je treba vse te nasvete jemati z veliko mero zdrave kmečke pameti… Jaz mislim, da je veliko stvari, ki se prodaja kot feng shui, preveč poenostavljenih, veliko nasvetov je takih, ki so sprejemljivi v neki drugi kulturi. Meni se zdi recimo trapasto, da nekomu, ki ima probleme v odnosih, svetuješ, da naj v spalnico postavi dve rački … Neni račke in plastične rože simbolizirajo navlako, zato pri meni ne morejo delovati kot zdravilo, pa če to piše v najbolj renomirani knjigi o feng shuju.

Tako kot sem jaz razumela feng shui, je glavna poanta v tem, da prostor urediš tako, da energija lepo teče.

RESPECT! Clap In, da se v prostoru tudi DOBRO počutiš! Zato tudi sam težko razumem ljudi, ki zbolijo, potem pa kot nori kličejo k sebi domov VEČ radiestezistov, da jim POTRDIJO NJIHOVO prepričanje v glavi, češ, da so zboleli zaradi škodljivih sevanj! Zanimivo, da si tak vzame čas, da NEKAJ različnih radiestezistov pokliče domov preverjat sevanja, ki so mu tozadevno “povzročila” bolezen, da pa bi ta čas namenil (komplementarnemu) ZDRAVLJENJU, mu ne pade na pamet. In potem to nekateri radiestezisti še dodatno spotencirajo z “biblijo”, ki jo imajo v svojih aktovkah, t.j. “rumena knjižica” Rudolfa Breussa, v katero je zapisal, da “VSI za rakom oboleli ležijo nad škodljivimi sevanji”. VSI? Nekateri verjetno res, vendar pa bi težko rekli, da VSI za rakom oboleli!!! Gre torej za pretiravanje!

No, je pa tako, da se v tej zgodbi “nasitita” oba: “radiestezist”, beri komercialist, ker je uspel nekaj prodati in zaslužiti (s trditvijo, da so RAVNO SEVANJA tista, ki so pripeljala do bolezni, on pa da ima za to idealno rešitev), pa tudi naročnik, ker si je kao “kupil” zdravje… Pa si ga je res? Parte, razobešene na oglasnih deskah in nagrobniki, na katerih se čez leto ali maksimalno dve pojavlja njihovo ime, odgovorijo na to vprašanje… Confused

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš