Reply To: Česa nas učijo naši otroci

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Česa nas učijo naši otroci Reply To: Česa nas učijo naši otroci

#2722
AVATAR
Član

ANA wrote: Avatar, kako bi se pa ti lotil vzgoje svojega zaklada? Recimo tako, da bi imel otroka…tako teoretično gledano…kakšno popotnico bi mu ti dal? Kako bi mu razložil kako deluje svet? hodil bi v vrtec, verjetno….že tam ga vkalupljajo, četudi mu doma pustiš, da “živi” svobodno, se odloča po svoji volji….pa recimo, da ga ne bi dal v vrtec…pride šola…spet vkalupljanje….tokrat še bolj agresivno, če otrok že prej ni vkalupljen v sistem družbe…kaj naj starši storimo? Prej ali slej bo šel otrok v kruti svet…kjer ga bodo vkalupljali…razen, če se bo preselil v đunglo…..starši smo “primorani” otroka pripraviti po svojih najboljših močeh, da ga lahko postavimo v realno življenje, ki tudi meni ni povšeči…samo kaj čem? ne imeti otrok? kam pa potem pridemo? če bi vsak tako razmišljal kot ti, bi človeška rasa propadla….kar morda niti ne bi bilo tako slabo, glede na cse , kar se dogaja…pa vendar…zdaj pač obstojamo…imamo otroke….kaj zdaj?…kako naprej?…jaz otroku že povem…glje, živi po svoje, misli z svojo glavo, ne pusti se manipulirati….to je vse kar lahko naredim…ostalo je njegova pot…usoda…karma….žal…vsi smo bili potsvaljni v življenje….tako, zdaj si tu, zdaj pa bodi kot veš in znaš…znajdi se….sej je v naravi podoben princip…bori se…močnejši preživi…samo de je pri človečkih stvar malce bolj zapletena….Rade volje bi videla, da bi moje dete lahko obdržalo pristnost, igrivost, nedolžno iskrenost, brezskrbno veselje…pa žal, če ga zdaj ne bom pripravila na “življenje” ga bodo pohodili….žal….

Seveda ga bodo pohodili…to je njihov osnovni namen…tako delujejo…takšna je družba.

Ena izmed osnovnih stvari, ki se je mora naučiti-razumeti, je ta, da se zna postaviti za sebe…in tu ne bo pomagalo osladno duhovno filozofiranje…Družba vedno išče šibke elemente…da si ljudi podreja…tako je na nivoju posameznikov-skupnosti-držav…

Vedno pravim, da družina mora imeti pravega moškega-očeta…da sina nauči moškosti…izgleda stereotipno…vendar svet-sistem deluje po svojih pravilih…in treba je igrati to igro…z varno distanco.

Če se bo sin…znal postavit za sebe…za svoja prepričanja in življenjske poglede…če bo razumel delovanje SISTEMA…bo v veliki meri obdržal samega sebe in tako tudi živel.

Lepo je če deliš