Reply To: Česa nas učijo naši otroci

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Česa nas učijo naši otroci Reply To: Česa nas učijo naši otroci

#19639
ozelot
Participant

Nataša wrote:

Streljanje je lahko prav zanimivo in skozi igro se lahko tekom streljanja izkažejo in izpilijo najrazličnejši talenti. Igra nima z nasiljem direktne povezave.

Odvisno, kaj si za svoje otroke želimo. Če želimo, da postanejo samo eden izmed milijard, ki svoja življenja še naprej živijo tako, kot da se spuščajo po toboganu, ki jih premetava iz ene polarnosti v drugo, potem je to najbrž čisto ok. Če jih pa želimo pozicionirat v prostor srca, da bodo lahko živeli tisto, za kar so rojeni, potem pač ni ok.

Seveda pa se vsak otrok na nasilno vsebino odzove drugače, odvisno od tega, koliko nasilja že nosi v sebi.

Mam bolj občutek da bo z tem pozicioniranjem ravno nasprotno in da bojo oni nas pozicionirali. Kdo ve kako bo. Izolirat otroka ne moreš. Če slediš naukom Anastasije ki se mi zdijo kar smiseljni, potem se zdi da bi se to dalo. V urbanem načinu življenja bo pa sprememba mogoča le če se res zavest zamenja na kolektivni ravni. Jest gledam starše in otroke vseh starosti pa opažam da starši nimajo niti moči da bi svoje podzavestne vzorce ki kvaliteto življenja znatno slabšajo sproceserali pri sebi in jih tako ne prenesli na potomce,.. kaj šele da bi na njih prenesli res kaj pametnega. Zdi se da so starši dobri le za futrat mladiče v upanju da bojo otroci pa le boljše živeli kot so sami. Sem doživel pa tudi še hujše oblike prenosov in sicer: “mi nismo imeli in zato tudi vi ne boste!”

Sam sem potomec in dnevno opazujem koliko starševskega sem “podedodoval” in koliko dela imam s tem ker bi rad normalno živel. Skorajda ne morem verjeti da sem se rodil z namenom da rešujem familiarne težave ki trajajo generacije. Lahko bi rekel da nimam prilike živeti svojega življenja ker živim njihovega ker so ga prenesli name.

Me prav zanima kako bi bilo če bi se rodil svoboden.

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem