Reply To: Česa nas učijo naši otroci

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Česa nas učijo naši otroci Reply To: Česa nas učijo naši otroci

#2680
Selena
Član

AVATAR wrote: Vaši otroci ?!

Prav komično je brat te vaše poste…toliko družbeno-religioznih stereotipov je v njih.

Naslov te teme je zgrešen…Tiste, ki ste ustvarile-rodile novo življenje…bi se same pri sebi morale vprašati…ZAKAJ…zakaj ste se odločile, da boste rodile novo življenje…???…predvidevam…da vam je odgovor na to vprašanje zelo jasen…ali pa se motim…verjetno se…iz ženskih ust…še nisem slišal…jasnega odgovora na to vprašanje.

Avatar, pravzaprav ne razumem najbolje tvojega vprašanja. Ali mar meniš, da se za rojstvo otroka odločajo izključno ženske? V večini primerov gre za skupno odločitev obeh partnerjev. In moški ima po mojem mnenju točno toliko besede pri tej odločitvi, kot ženska.

Ana, tvoje vprašanje je pravzaprav močno povezano z mojim. Gre za to, da v družbi obstajajo natančno določena pravila, kakšen mora biti otrok v določeni starosti, kako se mora vesti, kaj mora obvladati …, da je OK. Otroci pa so različni. In če odstopa od teh pravil, se že gleda starše, kaj so narobe naredili. Pa ni nujno, da gre za kaj velikega – lahko so zgolj malenkosti. Kot na primer duda.

Če bi bil moj sin ponovno star 4 leta, bi verjetno precej manj gledala na to, kaj govorijo drugi ljudje, ampak bi poslušala sebe. In meni verjemi, pri 10 letih (pa tudi prej) nobeden nima več dude, ne glede na to, ali mu jo vzameš na silo ali ne. Nekateri otroci pač potrebujejo več časa, vsi pa odraščajo.

Tadej, tvoj odgovor mi je dal za misliti. Otroci v današnjem času morajo velikokrat zatajiti sebe. Najkasneje ko začnejo hoditi v vrtec. Tako da ni čudno, da imajo kot najstniki toliko težav, če ta teorija drži.
Lepo je če deliš