Reply To: Bolezni duhovnih učiteljev

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bolezni duhovnih učiteljev Reply To: Bolezni duhovnih učiteljev

#14806
tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: Tadej…saj vem da sem težki …ampak…evolucija celote…mi čudno zveni… …Nekako v stilu…nas zmečejo sem dol…ker se je Vrhovna-enost…odločila, da se bo igrala neko evolucijo celote…Samo vprašanje je…na čigav račun ?!

Spet najprej nekaj izhodišč:
– Če je bila globalna zavest (Bog) tako sposobna, da si je zamislila in ustvarila vesolje in življenje v njem, je malo verjetno, da to ni bilo storjeno z nekim namenom.
– Bogu nas je ustvaril po svoji podobi – bog je zavest in tudi nam je dodelil zavest
– Vse živo ima inkodirano potrebo po razvoju, ekspanziji
– Kakor zgoraj, tako tudi spodaj in obratno: Vse je ustvarjeno po enakih načelih, zato je človek v odnosu na celo stvarstvo v podobnem položaju, kot celica v odnosu na fizično telo
– Zavest človeka si lahko nekaj zamisli, a ko to manifestira, se pokaže, da je potem v praksi marsikaj drugače; marsičesa se torej pri tem naučiš
Bog si je zamislil vesolje, Zemljo, ljudi (in ostalo) zato, da se prek tega razvija sam. Gre torej za globalni razvoj zavesti skozi izkušanje materialnega. In če mene vprašaš, so hinduistični duhovni učitelji, katerim je najpomembnejše, da se, mimo življenja kot takšnega, čim prej vrnejo v enost skupne zavesti, podobni otroku, ki ni sposoben odrasti in iti v svet, ampak se ves čas drži mame za krilo.
Z zadnjim stavkom bom sicer marsikoga ujezil, sam jbg – jaz pač to tako vidim in doživljam itak sem pa že enkrat napisal, da bi “učitelja”, kateremu se moraš približati po kolenih, z veseljem nabasal v rit!.
Lepo je če deliš