Reply To: Bezeg in akacija
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Bezeg in akacija › Reply To: Bezeg in akacija
21. 8. 2012 ob 8:37
#16195
![](https://forum.duhovnost.eu/wp-content/uploads/2017/09/slikca.jpg)
Participant
tole sem zadnjič dobila …če se bo komu dalo delat.Marmelada iz bezgovih jagod.
pač zdravo z naravo…![Wink Wink](https://forum.duhovnost.eu/wp-content/uploads/converted_files/smileys/smiley2.gif)
![Wink Wink](https://forum.duhovnost.eu/wp-content/uploads/converted_files/smileys/smiley2.gif)
6. Bezgova marmelada
Sestavine:
1/2 kg zrelih bezgovih jagod
1/2 kg banan
1 kg želirnega sladkorja
2 vanilijeva sladkorja
sok ene limone
Postopek:
Bezgove jagode osmukamo in odstranimo vse nezrele jagode. Grobo jih
zmečkamo. Banane olupimo in narežemo na rezine ter jih pokapamo z limoninim
sokom.
Vse skupaj damo na štedilnik, da zavre, dodamo želirni in vanilijev sladkor
ter med mešanjem kuhamo še 5 minut. Vroče vlijemo v kozarčke, ki jih za 5 minut
obrnemo na glavo. Počasi jih ohladimo pod deko.
Bezgovo vino ..to pa priporočajo za boljšo kri..
Potrebujemo: 3 kg zrelih jagod črnega bezga, 3 litre vode, 1 kg sladkorja, 3 litre lahkega rdečega vina.
Priprava: bezgove jagode in vodo kuhamo pol ure. Zmes pretlačimo skozi sito ali platneno krpo. Soku dodamo sladkor in vino. Dobro zmešamo, odstavimo na prostor, ki ima sobno temperaturo, da zavreje. Ko se vretje umiri prelijemo v čiste steklenice in steklenice zapremo. Vino hranimo v temnem in hladnem prostoru. Vino pijemo po šilčkih, pomaga za izboljšanje krvi.
Priprava: bezgove jagode in vodo kuhamo pol ure. Zmes pretlačimo skozi sito ali platneno krpo. Soku dodamo sladkor in vino. Dobro zmešamo, odstavimo na prostor, ki ima sobno temperaturo, da zavreje. Ko se vretje umiri prelijemo v čiste steklenice in steklenice zapremo. Vino hranimo v temnem in hladnem prostoru. Vino pijemo po šilčkih, pomaga za izboljšanje krvi.
strelka2012-08-21 08:37:46