Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bajeslovna bitja: resnica ali mit? Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

#28410
tadej pretner
Moderator

Robert Zupančič wrote:

elementarna bitja “upravljajo” z rastjo in lastnostim rastlin, je videti, da je precej bolj verjetno, da so del objektivne realnosti, kot pa zgolj naše domišljije.

OK, lahko to sprejmem, ampak bi vseeno želel, da bi bolj natančno razložil NARAVO teh “elementarnih bitij” in pa, KAKO “upravljajo” z rastjo rastlin. Kot vem, si v zvezi s tem omenjal t.i. morfična polja, po katerih se določena vrsta hitreje adaptira na stvari, ker se vzorci oz. tisto, kar so se naučili njihovi predniki, na njih “prenese” preko morfičnih polj.

Sicer pa, če govorimo o teh “bajeslovnih bitjih”, verjetno izhajajo iz t.i. nižjega astrala, kjer se zadržuje bolj nizkovibracijska energija. Celo še več: možno je morda tudi, da so jih nekoč “ustvarili” kar ljudje sami s svojimi strahovi, fantazijami itd., in sedaj eksistirajo na teh ravneh. Podobno kot nekakšen egregor, ki ga lahko ZAVESTNO ustvariš in pač eksistira v “objektivni realnosti”.

ROBERT ZUPANČIČ

Pri človeku je nižje astralno telo v sendviču med eteričnim in mentalnim, nad mentalnim pa je višje astralno telo. To pomeni, da ima nižja astralna dimenzija močan vpliv tako na naše razmišljanje, kot na fizično telo.
Nekateri vzgibi, ki imajo vpliv na psihofizične reakcije človeka pridejo iz višjega astrala – tu je najpomembnejši tisti, ki izhaja iz razmerja med “zasnovanim”, na kr vplivajo astrološke konstelacije in trenutno pozicijo planetov. Ti vplivi delujejo navzdol na vsa ostala telesa, vključno s fizičnim.
Konekcijo z nižjim astralom pa nam dajejo bolečinska telesa. Tip bolečinskih teles, ki jih imamo, torej privlači specifične energije iz nižjega astrala, ki potem vplivajo na našo psihično in fizično realnost – astralne sile seveda krmilijo tudi “inteligenco” eteričnega telesa, od katere je med drugim odvisno, kaj ozemljimo in kaj ostane v sistemu, oziroma preprosto povedano, naš razvoj, vključno s kvaliteto osebnosti.

Kot sem že rekel, rastline astralnega telesa nimajo. Astralni vpliv na eterično telo e dogaja prek teh bitij, ki imajo astralno telo, ne pa tudi eteričnega in fizičnega, zato se ne utelesijo. Pri nekaterih rastlinah je ta vpliv večji, pri nekaterih manjši in v prejšnjem postu sem že povedal, da vpliva tako na dinamiko rasti, kot na lastnosti rastlin. V eteričnem telesu rastlin preoblikujejo univerzalni chi v tak chi, ki je potem značilen za vrsto rastline.
– Dinamika rasti: Večji je vpliv astralnih bitij na rastlino, manjša je dinamika rasti. Ta vpliv je recimo minimalen pri nekaterih vrstah plevela, zato rastejo k svina.
– Vpliv na lastnosti rastlin – rastline imajo zaradi vpliva teh bitij pogostokrat lastnosti, recimo zdravilne, ki jih glede na golo kemijsko sestavo rastlin ne bi pričakovali oziroma jih ne moremo pojasniti.

Vse to pa se dogaja v skladu s specifičnimi morfičnimi polji, ki jih omenjaš. Ta pa so nosilci informacij “svete geometrije” in vplivajo na samo obliko rastlin.

Glede na napisano je jasno, da ne mislim, da gre za bitja nižjega astrala, ampak za bitja iz “fonda” primarnih sil kreacije.

strelka wrote: kaj pa zmajeve črte…

morda je pa to s tem zmajem povezano.
Glede teh zmajevih črt sem mnenje malce korigiral. Ko vitez Jurij zabada kopje v zmaja, tisto po mojem sploh ni zmaj, ampak Leviatan (iz gnosticizma), krilata kača, ki simbolizira sile, ki nam preprečujejo sposobnost ozemljevanja. Zmajeve črte pa so nevtralni katalizator, ali vplivov Leviatana, ali pa moči prenovitvene energije Zemlje.
Lepo je če deliš