Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Bajeslovna bitja: resnica ali mit? Reply To: Bajeslovna bitja: resnica ali mit?

#28348
Robert Zupančič
Participant

Ceres wrote: Jaz pa popolnoma verjamem v njih. Skratka, popolnoma verjamem v škrate, vile, jetije, trole, čarovnice,
angele, deve… Zdej se to mogoče sliši, kot da nakladam, ampak res
verjamem v vsa ta bitja.

Zanimivo (to ni nujno, da velja zate), da pa nam je precejšen problem verjeti V BOGA… In, ker vedno iščemo nek dokaz za njegov obstoj, naj tudi ob tem zastavim vprašanje: Kakšen DOKAZ lahko ponudiš v prid obstoju vseh teh kategorij bitij? Seveda bi bilo vendarle potrebno nekatere izzvzeti, kot npr. čarovnice (so zgodovinsko dokazane, in so bili ljudje, ne nekakšna “višjedimenzijska” bitja) in angele (so duhovna bitja, ki pa se ne ukvarjajo s posamezniki, ne zanima jih torej, kaj teži Mojco in s čim vse si je Janez “zafural” življenje LOL).

Ceres wrote: Kaj pa potem nakladamo o entitetah?

Entitete so nekaj povsem drugega. Če govorimo o entitetah v smislu astralnih fragmentov, govorimo o t.i. “junk” astralni energiji z nekaj zavestnosti, ki jo je potrebno ustrezno “reciklirati”, če pa govorimo o demonskih entitetah, bi naj obstajale vsaj tako gotovo, kot angeli, le da tudi njih v glavnem ne zanimajo posamezniki ter njihove zgodbe, pač pa globalna scena. Film Hudičev advokat je zelo dobro predstavil domet delovanja demonskih entitet. Se pa seveda zgodi, da sem in tja koga tudi obsedejo. Confused

Če se gremo neko prizemljeno duhovnost, v kateri poskušamo stvari razumeti skozi vidik znanosti, in z kvantno fiziko ter na druge znanstvene načine v polje subjektivnega vnašamo vsaj nekaj objektivnosti, potem si moramo priznati, da v te okvirje zgoraj našteta bitja žal ne sodijo oz. preprosto odpadejo. V Mojzesovih časih so si npr. med tem, ko je bil on na gori Sinaj in pridobival deset zapovedi, napravili zlato tele in ga častili kot boga. Človek marsikaj lahko VERJAME (kot npr. to, da ne bo nikoli umrl, vsaj v fizičnem smislu, kot verjamejo nekatere verske sekte), v tej temi pa poskušamo razpravljati o tem, ali je to OBJEKTIVNA RESNICA ali ne?

ROBERT ZUPANČIČ

Lepo je če deliš