Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#27692
Ceres
Participant

Tukajle http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Mojzes+19,+1-8&id13=1&pos=0&set=2&l=sl

piše tole:

(1) Zvečer sta angela prišla v Sódomo, ko je Lot sedèl pri sódomskih vratih. Ko ju je zagledal, je vstal, jima šel naproti in se priklonil z obrazom do tal. (2) Rekel je: »Prosim, gospoda, stopita v hišo svojega služabnika, da prenočita in si umijeta noge, zjutraj pa vstaneta in odideta po svoji poti.« Rekla sta: »Ne, prenočila bova na trgu.« (3) Zelo ju je silil, zato sta le odšla z njim in stopila v njegovo hišo. Pripravil jima je večerjo, spekel nekvašeni kruh in sta jedla.

Preden sta legla, so hišo obstopili meščani, sódomski moški, vsi, od dečkov do starcev, vse ljudstvo do zadnjega moža. (5) Klicali so Lota in mu rekli: »Kje sta moža, ki sta nocoj prišla k tebi? Pripelji ju ven k nam, da občujemo z njima!« (6) Lot je tedaj stopil ven k njim na prag, zaprl vrata za seboj (7) in rekel: »Nikar, bratje moji, ne delajte hudega! (8) Glejte, imam dve hčeri, ki še nista spoznali moža; naj ju pripeljem k vam, da storite z njima, kar boste hoteli. Samo tema možema ne storite ničesar, saj sta prišla v senco moje strehe!«

1 Mojzes 19, 1-8 – BIBLIJA.net – Sveto pismo na internetu
_________________________________________________________________________

“Spoznati” tukaj pomeni seksati, da se razumemo. Skratka Lot je bil dober človek in je hotel rešiti angela pred homoseksualnim posilstvom tako, da je pobeseneli množici ponudil svoje nedolžne hčere.

Kaj tu sporoča Biblija?

Lepo je če deliš