Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#20982
glas
Participant

Drugače zelo zanimivo je tudi, da obstaja 30, 40 ali celo že več evangelijev..

Izbrani kot “primerni” za cerkveno oblast pa so le štirje.. Mnogo drugih evangelijev, ki priča bolj direktno izkušnjo Boga, ki ga lahko ima vsak posameznik, brez občestva cerkve, pa je cerkev pridno želela uničiti in še danes tlači pod preprogo… Izbrani so pa tisti štirje, ki cerkvi dajo največjo moč in ne govorijo preveč direktno o Kraljestvu Božjem, kje se to kraljestvo nahaja in kako do njega dostopati.. To je cerkvena oblast tisočletja namensko skrivala, z namenom da bi lahko oni bili posredniki do božjega kraljestva (da ne izgubijo svoje službe).. In ravno ti posredniki učijo, da je treba sveto pismo razumevati direktno kot to piše, ker je to najnižja raven razumevanja svetega pisma! Ne želijo namreč, da ljudje pridejo do višjih sporočil, ki se skrivajo v svetem pismu, do teh pa prideš ko ne razumevaš več napisanega po trotl sistemu dobesedno kot piše ampak se v duhu malo povzdigneš in razbereš še višja sporočila ki se notri skrivajo..!!

Tudi jezusive prilike duhovniki iz prižnic tolmačijo vernikom, da ja ne bi ki sami ugotovili še kakih drugih bolj radikalnih sporočil, ki se morda skrivajo tudi v Jezusovih naukih..

No Robert ti bi pa lahko razložil še svoje direktno dobesedno dojemanje zapisa v svetem pismu o nastajanju sveta v sedmih dnevih in ne po nekem naravnem evolucijskem procesu kot je nekako vsenaravno in znanstveno sprejeto..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”