Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#27464
glas
Participant

wumni wrote: Zanimivo bi bilo enega fara vprašat kaj pomeni črna Marija. No, sej jaz vem, ampak njegov odgovor bi bil verjetno zanimiv.

Sem našel le en zanimiv članek na to temo.. http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/kult-crne-matere-bozje.html

Ne vem če ima smisel vpraševati duhovnike o temu.. V članku je delček o temu napisan takole:
”… .. …pa tudi pri župnikih – ko je treba ponekod prositi za dovoljenje za vstop – povzroči zadrego in nelagodje, ali celo odpor; seveda ne povsod. – Zakaj sta Marija in božji otrok črna? – Veste, to je pa od sveč. – Zakaj potem drugi svetniki v oltarjih niso črni? – Ker je črna Marija narejena iz črnega lesa. – Ne bo držalo, na kipu je črna barva razpokana, spodaj se vidi svetel les. – Zakaj ste se tako zapičili v to črno barvo? Kaj bi radi dokazali? Bi tudi zamorca spraševali, zakaj je črne polti?”

hehe

Pri duhovnikih je ponavadi tako, tisti bolj omejeni, nimajo radi globljih vprašanj, tisti ki so naravno bolj raziskujoči in razgledani, tudi duhovno, ti pa ponavadi povedo le to kar se jim zdi primerno, da zve ”navadna raja”…
Tako da če bi kak duhovnik tudi odkril kak zelo globlji pomen nečesa, in bi ta pomen bil kakorkoli v nasprotju z osnovno krščansko dogmatično usmeritvijo, bi ta del zamolčali..

In kak pomen ti widiš pri črnih marijah Wummi?

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”