Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#20979
glas
Participant

Robert Zupančič wrote:

Ne vidim smisla ti tega razlagati, ker bi bilo za mene to metanje svoje energije vstran..

Tako ponavadi odgovori človek, ki mu zmanjka (zdravo razumskih) argumentov.

Razumem kaj bi rad ustvaril, rad bi dostojnega sparing partnerja, kateremu bi lahko dokazal, da imaš ti prav on pa ne!

Meni to ni potrebno, ker jaz vem da imam prav in lahko to isto dopuščam tudi tebi, (da imaš prav tudi ti), čeprav je to »drugačna resnica« kot moja. Ampak to le na prvi pogled (bom v nadaljevanju opisal zakaj).. Vidim da zelo uživaš, ko nasprotno mislečemu dokažeš, da »nima prav«, kar je vbistvu pokazatelj, da se bojiš za svoje resnice in si navezan na njih in bi z izgubo katere od njih izgubil delček sebe, saj se tvoja zavest z njimi enoti.. Zato pa iščeš gore in gore dokazov, da se nato lahko obesiš na nekaj kar si sebi dokazal da je res in se nato poenotiš s to resnico. Gradiš si fiksen svet v katerem se nato počutiš varno.. Ampak to je zelo trdna graščina in neprebojnih resnic, ki te zapirajo v to neprebojno graščino in nimaš več dostopa do realnosti izven teh zidov v katere se zapiraš..

Robert Zupančič wrote:

o Iluminatih in njihovih kodah, ki naj bi bile vkodirane v Biblijo

Vbistvu nisem se pravilno izrazil.. Izraz iluminatsko naslavlja bolj sodobno skupnost ljudi sive eminence.. kode ki sem jih naslavljal, pa so so kode teme, ki so kode ki so tja postavljene preden so iluminati sploh obstajali.. ! Je pa res, da iluminati, cerkev in podobna srenja ve za te kode, a jih ne želi posredovati občemu ljudstvu..

Tema pred katero svari sveto pismo, satan, hudič ipd, kot imenuje to temo proti kateri se je navedno treba boriti je žal prisotna tudi v svetem pismu! In sproročila »svetlobe« so okužena s temo čisto isto kot je okužen večer ali delo.. Saj kako le ne bi bila, saj tudi sveto pismo obstaja (in je nastajalo) v svetu dvojnosti, toraj ne more biti izzvzeto.. Ampak brez skrbi saj ta tema ni tako slaba kot jo žal opisuje sveto pismo ampak je le kontra pol svetlobi, kar je nekaj najbolj naravnega, saj v svetu dvojnosti je naravno, da ima vsak pol svoj kontra pol! In tudi svetloba nikdar ne bo premagala teme, kako bi le? Če bi se to zgodilo bi se porušilo ravnovesje v svetu dvojnosti in bi se ta raven obstoja sesula in ne bi več obstajala.. Lahko le sprejmeta duga drugo in to se zgodi lahko le v posamezniku ki zmore zavzeti točko pogleda iz Enosti, tam namreč začne vse sodelovati in borba med nadsprotji niso več potrebne..

Tam tudi vidiš, da resnice na katere zdaj prisegaš so lahko 100% resnične!

A obstajajo tudi resnice ki predstavljajo čisto drugo sliko, a ta slika ne želi ovreči prejšnje slike, apak ta slika velja v novi ravni obstoja, saj na vsaki ravni obstoja zavesti obstajajo čisto druge zakonitosti in zakoni in resnice na vsaki ravni izgledajo čisto drugače..

In sveto pismo tudi sam preferiram, saj ko ga pogledaš iz večih ravni je pisano tako, da imajo sporočila ki so not na vsaki ravni svoj pomen, toraj zadeva res razsežna in večplastna.. Malo je knjig, ki so pisana na ta način..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”