Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Avtentičnost biblijskih zgodb Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb

#21809
strelka
Participant

Morda boš rekel da sem spet googel Big smile, ampak se mi ne da po svojih besedah, če lahko copy pasta al pa link Skratka , takole …pravijo teozofi

Mojstri modrosti

Starodavna legenda z vzhoda pripoveduje o skritem kraju imenovanem Šangrila v osrčju Azije, kjer živi bratovščina mož s čudežnimi sposobnostmi. Delujejo kot »skrivna vlada sveta« in načrtujejo evolucijo človeštva. Svetu so znani pod različnimi imeni, kot soMojstri modrosti, Bela bratovščina, Duhovna hierarhija, Tibetansko bratstvo, Gospodje sočutja, Mahatme, Bratovščina Adepov, Popolni ljudje. V srednjem veku so to legendo na zahod prinesli križarji.V 19. stoletju je javnost seznanila z obstojem Mojstrov Helena P. Blavatsky in od tedaj je neločljivi del teozofskega nauka. V 20. stoletju je vedenje o njih dopolnil in razširil škotski umetnik in ezoterik Benjamin Creme, ki izhaja iz teozofske tradicije. Vendar so o Mojstrih in njihovem poslanstvu poročali tudi drugi avtorji izven teozofskih krogov, kot npr. Guy Ballard, Baird T. Spallding, Elisabeth Clare Prophet, Diana Cooperter organizacije kot Loža belega orla, Most do duhovne svobode idr.

MOJSTRI MODROSTI IN TEOZOFSKO GIBANJE

Madame Blavatsky je privič srečala svojega Mojstra l. 1851 v Hayd Parku v Londonu na svoj 20. rojstni dan. Predstavil se ji je kot Mojster Morya in je bil kasneje v teozofski literaturi znan kot M. V Anglijo je prišel na veliko mednarodno razstavo s skupino indijskih princev. Leta 1855 je obiskala Tibet in tri leta preživela z Mojstrom Moryo. Ko se je l. 1868 znova mudila v Indiji, je spoznala še druge Mojstre. Pri Koot Humiju je kot gostja in učenka živela tri leta. Mojster Morya je napotil Madame Blavatsky in polkovnika Olcotta l. 1879 v Indijo, kjer sta v Adyaru ustanovila sedež Teozofskega društva. Še za življenja Madame Blavatsky je več kot 25 oseb trdilo, da so osebno srečali Mojstre modrosti. Med njimi so bili ugledni teozofi kot polkovnik Olcott, Annie Besant, Charles W. Leadbeater, Damodar K. Mavlankar, Ramaswami S. Iyer, W. T. Brown idr. S Teozofskim društvom so v glavnem sodelovali trije Mojstri, Koot Humi (KH), Morya (M) in Djwhal Khul (DK). Mojster DK je pomagal Alice Bailey pri njenem obsežnem teozofskem opusu knjig, Mojster Morya paHeleni Roerich pri nauku agni joge. Vendar pa C. W. Leadbeater poroča, da je ob neki priložnosti naletel tudi na Mojstra Grofa St. Germaina, ki mu pravijo tudiPrinc Rakoczy. Benjamin Creme pa navaja, da je s Teozofskim gibanjem sodeloval tudi sam Maitreja.

KDO SO MOJSTRI MODROSTI

Mojstri modrosti so Mahatme ali Velike duše, ki so se skozi inkarnacijski proces tako dolgo rojevali na zemlji, da so dosegli “popolnost.” Premagali so nižjoanimalno naravo ter se uspeli povezati s svojobožansko iskro. Izkusili so vse zemeljske radosti, pa tudi bedo in žalost. V sebi so realizirali tiste kvalitete, ki jih imamo za božanske in težko dosegljive. Svojoindividualno zavest so povezali z univerzalno, vesoljno zavestjo, zato so postali posredniki božanske volje. Lahko bi jim rekli tudi kraljevi regenti ali namestniki. Njihova naloga je pomagati človeštvu pri evoluciji zavesti in duhovni rasti. Doseči nivo Mojstrov modrosti je cilj, ki čaka da ga bo osvojilo celotno zemeljsko človeštvo in vsak posameznik.

MOJSTRI MODROSTI SKOZI ZGODOVINO

V vsakem obdobju so se na različnih koncih sveta pojavljali izjemni posamezniki, ki so dvignili nivo človeške zavesti na višji nivo. Vsaka civilizacija pozna enega ali več mož, ki so prinesli nauk, da je svetil kot Luč znanja v temi. Poznamo jih kot utemeljitelje velikih religij. Takšni so bili Krišna, Mojzes, Buda, Kristus, če omenim samo štiri najvidnejše. Toda Mojstri modrosti so bili tudi Zoroaster, Konfucij, Lao Ce, Mitra, Mohamed, Bodidarma idr. Na vzhodu so poznani kot Avatarji, ali nosilci božanskih kvalitet. Zahod je imel svoje preroke, svetnike in učitelje, med katerimi pa vsi niso bili Mojstri modrosti. Nekateri so bili učenci Mojstrov. Tudi »geniji,« ki so delovali so na različnih področjih človeškega življenja, kot so znanost, politika, filozofija, medicina, vzgoja, glasba, umetnost, so bili učenci Mojstrov. Takšni so bili Mozart, Beethowen, Shakespeare, Hemingway, Galileo, Newton, Kpernik, Einstein, Lincoln idr. Njihovi sledovi so pustili neizbrisen pečat v človeškem razvoju. Ko so okoliščine zrele in ljudje potrebujejo novi »svetlobni impuls«, Mojstri posredujejo.

KAKO DELUJEJO MOJSTRI MODROSTI

Vsako pomembno odkritje ali izum se je doslej pojavil skoraj istočasno na dveh mestih. Zdi se kakor dadoločene ideje v določenih trenutkih dobesedno “visijov zraku.” Teorija “morfične resonance,” ki jo je razvilbiolog Rupert Sheldrake pravi, da je vsaka nova ideja kot val na gladini ribnika, ki se širi in širi. Jungova

“teorija sočasnosti” pa odkriva povezavo med zavestjo in materijo. kaj se v resnici dogaja? Mojstri modrostipresvetljujejo zavesti ljudi. Iz višjih sfer prinašajoenergije in jih transformirajo, oziroma prevajajo v namrazumljive slike, zvoke in jezik. Posamezni nadarjeni ljudje, geniji, so tako učenci mojstrov, naj se tega zavedajo ali ne.

KJE ŽIVIJO MOJSTRI MODROSTI

W. C. Leadbeater je v svoji knjigi Mojstri in Pot razkril, da so Koot Humi, Morya in Djwhal Khul v svoji fizični manifestaciji živeli v “neki” tibetanski globeli. Koot Humi in Morya sta imela veliki dvonadstropni hiši, DK pa je malo višje živel v majhni koči, ki si jo je sam postavil, da bi bil bližje svojima Mojstroma, kajti takrat se je imel za njuna učenca. V globeli se je zraven mostička nahajal vhod, ki je vodil do sistema podzemeljskih dvoran, v katerih se je nahajal oklutni muzej, ki ga je vodil Koot Humi. Tukaj je bila tudi čudovita
knjižnica, ki je hranila izvirnik Knige Dzyan, na podlagi katere je Madame Blavatsky napisala Tajni nauk in Glas tišine. Mojstrom so družbo delali njihovi privrženci, sami pa so velikokrat obiskovali bližnje samostane. V glavnem stanu Teozofskega društva v Adyaru visi slika Mojstrov z njihovimi bivališči v tibetanski globeli. Delo je podpisal umetnik Gai Ben Jamin, kar je psevdonim, ki ga je v mladosti uporabljal Djwhal Khul. Madame Blavatsky ga je nekoč zaprosila za takšno sliko in Mojster DK jo je vtisnil na svilo.

O domovanju Mojstrov modrosti se je ohranila legenda o kraju imenovanem Šangrila, kar v prevodu pomeni“gorski prelaz Šang.” To naj bi bila harmonična dolina, ki jo vodijo menihi lamaitskega samostana v zahodnem delu gorovja Kunlun na HImalaji med severno Indijo in Tibetom. Kraju Šangrila pravijo tudi Mesto sonca aliMesto mostu, danes pa je najbolj znan pod nazivomŠambala.

Mojstri modrosti torej prebivajo v Šambali, Zlatem mestu. Nahaja se na eteričnem nivoju nad puščavo Gobi med Mogolijo in Kitajsko, kjer je bilo nekoč morje Gobi. Sanskrtska beseda Šambala pomeni Izvor sreče.Iskalci resnice ji pravijo tudi Beli otok. Na začetku se je nahajala na fizičnem nivoju, potem pa je bila iz varnostnih razlogov dvignjena na višjo raven.

GOSPOD SVETA

Na Zemlji je dolgotrajni razvoj človeka zašel v slepo ulico. Mojstri modrosti so že hoteli odnehati s poskusom življenja na tretji dimenziji, ko so se vladarju Venere,Sanatu Kumari, Zemljani tako zasmilili, da jim je s svojim spremstvom kozmičnih Mojstrov pred 18,5 milijoni leti priskočil na pomoč. Izraz Kumara pomeni princ alivladar. Sanat Kumara je iz Svetega pisma znan kotStaroletni. Imenujejo pa ga še Mladost večne pomladi, Najstarodavnejši vseh dni, Edini iniciator, Ridgen Jyepo ali bojevnik Luči, Mogočni kralj miru in pravičnosti idr.

Sanat Kumara je s svojim spremstvom na Zemlji postavil Šambalo, ki je bila dvojnik mesta Kumar na Veneri. V glavnem templju je vzpostavil duhovno žarišče, plamen Luči. Iz njega je razširil svetlobne žarke po celem svetu. V Zemljanih je prižgal iskro Kristusove zavesti, brez katere bi človeštvo propadlo.

Ko se je Šambala umaknila na eterični nivo, se je Sanat Kumara utelesil kot Dimpakara ali Prižgalec Luči. Bil je začetnik linije Planetarnih Bud na Zemlji. Do Bude Gautame (princa Sidarthe) se je zvrstilo 24 Bud. Sčasoma so se vsi Mojstri z Verene, ki so sledili Sanatu Kumari, vrnili domov. Ostal je samo on, Gospod sveta.

Iz človeške evolucije sta izšla dva velika Mojstra, Buda Gautama in Maitreja. Maitreja je prevzel vlogo planetarnega Kristusa in je poosebljal kvalitetoLjubezni, medtem ko je Buda poosebljal kvalitetoModrosti. Bila sta v prvi skupini Zemljanov, ki je dosegla posvečenje, in sicer že davno, v času Atlantide. Sanat Kumara se je l. 1956 vrnil na Venero. Njegovo vlogo Gospoda sveta je prevzel Maitreja. V novem ciklu, ki bo sledil pa bo Gospod sveta postal Koot Humi.

ATLANTIDSKI SPOR

V času Atlantide so bili Mojstri modrosti kralji in veliki duhovniki, ki so takratnemu človeštvu posredovali tehnologijo, katera je povsem prekašala današnjo. Imeli so brezšumna letala, obvladovali so silo težnosti ipd. Sčasoma so se ljudje prevzeli in prišlo je do vojne med Mojstri, silami Luči in silami zla ali t.i. silami materialnosti. Mojstri so se najprej umaknili v gore, nato pa zapustili fizično raven.

SmileBig smile

strelka2013-11-06 19:51:15

Lepo je če deliš