Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#28430
Ceres
Participant

Vladar raka je Luna in če hočeš kej o svojem ascedentu zvedet, moraš potem tud vladarja pogledat. Zdej rak sam po sebi je mehek, tud občutljiv, vladarica je pa v znamenju “trde kože” – kozoroga, pa v 7. hiši, praviš. Se pravi, je vladarica horoskopa v opozicji nase? (če je blizu DC ali ne preveč) – in to ni prav lahka postavitev – kaže lahko notranje napetosti, ki jih moraš nekako vozit skozi lajf. Pa potem je važno, a ima ta Luna kakšen aspekt s Saturnom? Ali pa še kakšen drug aspekt? Če ima Luna lep aspekt s Saturnom (svojim vladarjem), potem se to tudi na osebnosti pozna, da je močna, stabilna, da kljub trenjem (opozicija vladarice ascedenta na ascedent) zna najt notranjo stabilnost, če pa ima Luna še izzivalen aspekt s svojim vladarjem, je pa zadeva še malo bolj zamotana…. in lahko je, da je čustveno zadeva čisto zamotana, pa se potem gleda druge energije v horoskopu: Sonce, Venero… pa če je še kakšen planet v prvi hiši…. Sploh pa 29. stopinja velja za heretično stopinjo – zbrana modrost celega znamenja, ki ga zapušča – nekateri astrologi trdijo, da planet na 29. stopinji posrka še vse iz znamenja, ki ga zapušča, drugi pa, da se že čutijo energije novega znamenja. Saj to najbolj sama čutiš. Luna v kozorogu s kombinacijo ascedneta rak pač ni prav hladna, čustveno rigidna, ker je tle le rak vzhajajoče znamenje.

Kar jaz vidim ljudi z rakom na ascedentu – zelo težko prenašajo konflikte, zelo občutijo energijo v prostoru in jo vso aplicirajo nase, zelo težko so taf takrat, ko bi radi bili…. – ampak saj pravim, Luna v kozorogu, če ima še dobre aspekte, to lahko drugač obrne.

Lepo je če deliš