Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Astrologija, tranziti planetov, vplivi,.. Reply To: Astrologija, tranziti planetov, vplivi,..

#27222
glas
Participant

Drugače pa za vse ki astrologijo malo bolj za res obdelujete, me zanima kaj menite o tem, da je včasih itak bilo 13. astroloških znamenj, dokler ni cerkev začela harati tudi po tej vedi in če danes kakemu astrologu to omeniš, najraje kar to informaciji pomete pod preprogo, kot da bi začel dvomiti v svoje ustvarjene zambetonirane temelje, ki pač temeljijo na cifri 12, pač cerkvenik 12 apostolov ,12 mesecev, 12 tralala.. in 12. še vedno zmaguje.. čeprav so stare kulture bolj priznavale 13.. in tako bi naj bilo tudi z astrologijo in vsako znamenje bi naj bilo dolgo le 28 dni..
da ne pišem predolgo o nečem v čem nisem izvedenc, le podam še spisek znamenj in novo razdelitev, pa če koga zanima, hmmm le kaj je kdo potem po tej stari(novi?) razdelitvi..

Oven: 18. april-13. maj
Bik: 13. maj-21. junij
Dvojčka: 21. junij-20. julij
Rak: 20. julij-10. avgust
Lev: 10. avgust-16. september
Devica: 16. september-30. oktober
Tehtnica: 30. oktober-23. november
Škorpijon: 23. november-29. november
Kačenosec: 29. november-17. december
Strelec: 17. december-20. januar
Kozorog: 20. januar-16. februar
Vodnar: 16. februar-11. marec
Ribi: 11. marec-18. april

Ker je pač cerkev mogla ustvariti baubava, da je lahko s terorom straha vladala nad ubogim ljudstvom je pač ustvarila satana/kačo, uničila in okužila vse prave vede, ki bi pomagale pri zveličanju in razsvetljenju, in tako bi naj tudi ”grozni” kačenosec bil zrediran in takoj se je vse uredilo na sistemu 12.

Če je karkoli od tega slučajno res, pa podam še par značilnosti od vseh, ki bi naj bili rojeni v tem znaku..

Značilnosti kačenosca:
-srečna številka: 12
-privlači srečo
-ima vzvišene ideale
-išče harmonijo in mir
-išče višjo znanost
-znanstvene, a kljub temu pesniške narave
-odličen šef
-slava
-zdravilec
-zelo intuitiven in moder
-izhaja iz velike družine, od katere pa se že v mladosti loči
-pogostokrat obdan s sovražniki in zavistneži
-tesen odnos z očetom
-rad se oblači v barvita oblačila
-nadrejeni so mu zelo naklonjeni

V vseh duhovnih tradicijah našega planeta je kača simbol energije življenja, to je neslišnega kozmičnega vibracijskega toka, ki gradi, oblikuje in vzdržuje vse ustvarjeno ter tudi življenje na Zemlji. Toda kača, ki se ovije okoli palice in jo drži moška postava imenovana Kačenosec, je nekaj posebnega. Mit o prvem zdravilcu ali Kačenoscu z imenom Eskulap izvira iz Mezopotamije in predstavlja božanstvo svetlobe in dobrega, ki se bori z zmajem Tiamatom, utelešeno temo Prapočela. Ozvezdje, ki leži med Škorpijonom in Heraklejem, naj bi predstavljalo prvega zdravnika na Zemlji, modreca brez primere in zeliščarja z avreolo ali svetim avričnim sijem okoli glave. Sam nesmrten je zmogel oživljati mrtve. Pri tem mu je pomagalo bajno bitje kentaver – pol konj pol človek. Eskulap ali »tisti, ki drži kačo« je nekoč smrtno ranil kačo, pravijo legende. Vendar je kača spet oživela, ko je zaužila zel, ki jo je držala v gobcu. Tako se je modri zdravilec poučil o moči te zdravilne zeli in jo uspešno pričel uporabljati tudi pri zdravljenju in oživljanju. Poznal je skrivnost nesmrtnosti, zato je moral umreti. Pluton – Bog mrtvih se je pritožil vrhovnemu Bogu Zeusu, da tako pač ne gre. In Zeus (Bog in simbol Inteligence življenja) je določil, da je smrt človekova usoda, ki se ji ni moč izogniti. In tudi noben – še tako moder – zdravnik ne sme oživljati ljudi, čeprav se je dokopal do teh moči. Zaradi modrosti in zaslug za človeštvo pa je Zeus Eskulapa dvignil med zvezde, kjer še sedaj drži v rokah kačo ovito okoli palice – današnji simbol zdravljenja in medicine. Iskanje vezi z večno in nesmrtno zavestjo pa je brezčasno, doma v vseh kulturah in v vseh časih. Dotakniti se neuničljive duše, pomeni odkriti svojo bit in zaživeti lastno polnino, kar je smisel te iniciacije.

par linkov:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Kačenosec_ozvezdje

http://www.zurnal24.si/13-astrolosko-znamenje-clanek-108732

http://themindunleashed.org/2013/08/the-13th-zodiac-sign-ophiuchus.html

http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/smo-ves-cas-brali-horoskope-za-napacne-znake/248601

http://www.veduna.si/kozmicne.iniciacije/kačjenosec

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”