Reply To: Ascension

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ascension Reply To: Ascension

#29640
glas
Participant

snowcat :) wrote:

Everything Is Here to Help You- Matt Kahn

Malo sem pogledala tega moža na nettu, njegovo prva predavanja (2008) in njegova zadnja predavanja (2015) Načeloma se drži iste rdeče niti. Ne reče nekaj popolnoma novega, reče pa ma humoren in zanimiv način. Rekla bi, da staro znanje prenese v moderen jezik. Lepo. Edino, ki pa je vprašljivo je tisto ,,sem dobil informacijo, da jo vam posredujem,, ok….to smo nazaj pri nanebovzetih mojstrih in arhangelih in bitjih…. ne reče nikjer, da kanalizira, ma….

Meni osebno je zelo všeč ideja med 1 ura :08 minuta in 1 ura :10 minuto.
snowcat Ja take ima ja..

Jaz sem zadnjič v tem njegovem videu (ki bi najverjetneje pasal v katero drugo temo..): Soul Contracts, Twin Flames & Soul Mates Redefined- Matt Kahn na 1:24:30, slišal eno zelo dobro definicijo in to ravno v enem trenutku, ko sem to potreboval, saj sem ravno izkušal ta efekt (in to že ene desetič ) :
privlačimo to kar sodimo;
in to tako dolgo dokler še sodimo v nas, to kar smo privlekli

Tu je ena zelo dobra zadeva.. Na eni točki življenja (recimo v mladosti) namreč lahko zavračamo nekaj, neko delovanje od drugih, nato tudi ta tip ljudi, nato se v nas to zasidra v obliki sodbe do tega tipa ljudi,.. a ko se nato odigra poln karmični krog.., se ta sodba nato manifestira tako, da ti sam utelesiš to neko specifično lastnost, deluješ na tak isti način, morda le dobiš take misli, odreagiraš tako ali se ti pojavi neka navada razvada, ki nekako ni sploh “od tebe”..
Mogoče takrat v štartu sploh še ne prepoznaš pravila – “privlačimo to kar sodimo”, morda takrat ko se ti to prvič zgodi, vbistvu le zablokiraš to v sebi, ali se začneš boriti proti temu, vsekakor se ti pa upre to (zagnusi), ta reakcija, ta “tvoj” odziv, čeprav je nastal v tebi,..
Pač to se lahko ponavlja zelo dolgo, dokler ne ozavestiš, da z sodbo teh lastnosti v drugih, nato (hočeš-nočeš) dobiš to izkušnjo, da dejansko postaneš ta lastnost za nek čas..
Ker se ti v sebi to itak še bolj zgnusi, kot v drugih, slej ko prej skapiraš, da si z sodbo te lastnosti (pri drugih), to izkušnjo dejansko pritegnil še v sam sebe, da dejansko postaneš to (vsaj za trenutek, da to izkusiš..)

To nekako že obvladamo, ali se vsaj učimo po korakih,..
Ampak obstaja še drugi pol tega učenja, ki je kot naslednja stopnja čiščenja.. (ko je pač ta na vrsti)

Gre za to, da ko posledično odstraniš te sodbe, s katerimi si pritegnil to izkušnjo v sebe, da lahko da te ta izkušnja še vseeno sledi in se ti periodično vrača ali ponavlja..
Takrat je čas za ta drugi del reka: “dokler sodimo to kar smo pritegnili vase”,..
Prvotni upor ali gnus v nas nam je morda pomagal, da nahitro ozavestimo, da smo z sodbo drugih, prav to nato pritegnili tudi vase.. Te sodbe smo nato odstranili,.. ampak smo na poti dosege tega cilja, sodili (zavrnili) to izkušnjo v sebi.. Vsaj v tistem delčku, ko smo to izkušali !! In sebe v tem stanju ne sprejmemo in pika in bi vse naredili, da nikdar več ne bi bili taki, bi počeli karkoli, da bi to lahko presegli, itd itd.. A to se vseeno tako dolgo vrača, dokler tudi tega ne sprejmeš, “ja tudi to sem tudi jaz, vse sem jaz”,
takrat se ti tisto ne rabi več vračati..
Lahko gre za povsem kako banalno stvar, za kako razvado, za kak neljubi odziv itd, ki kot da je že pozabljen, a se vseeno nato še prebudi in pojavi (in ti takrat ni všeč), tu pač pride na mesto umetnost sprejeti tudi to pri sebi, in se nato zadeva sama poslovi.. če ji res ni mesto več tu..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”