Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ali misliš, da si šef svojega življenja? Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

#21683
glas
Participant

snowcat :) wrote:

Nauk ?? Naj se ti fučka za vse, uživaj iz trenutka v trenutek, tako, da si ti zadovoljen (žariš, se smeješ, si priljubljen, dober v tistem, ki te veseli), sprijazni se s tistim, ki ne moreš spremeniti, sodeluj in te sanjska ženska (sanjski moški) sam poišče.

Pač ,,THE AMERICAN DREAM.,,

Vbistvu jaz mislim, da je glavni smisel čist drug..

V osnovi je v filmu “Goudhog day” prikazana pot razgrajevanja lastnega ega, pot prečiščenja človeške nečimernosti, lažnega občutka ločenosti od soljudi in življenja samega..

In ko se Bill nauči prepustiti temu kar je prej za njega bil “zunanji svet”, resnično spozna tudi sam Sebe!

Pomagala mu je stvar, ki je ni mogel spremeniti.. Stvari ki so v življenju nespremenljive, slej ko prej spremenijo pač nas!!

In z sodelovanjem z “Vsem kar je” najlažje ostanemo v toku samega Sebe, kar je hkrati tudi tok Vesolja samega.. poslušanje tega toka in sodelovanje v njemu je dejansko edino pravo šefovstvo, ki ga lahko v življenju dosežeš..!! podobno kot je naredil tudi Bill Murray v tem filmu..

Ampak ne pozabi, Bill Murray je bil šef že prej, šef enega malega ego prostorčka, kasneje pa je se je ta prostor njegovega “šefovstva” mnogo povečal.. koliko si ozek v polju sodelovanja toliko si namreč tudi ozek v polju svojega šefovstva v svetu..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”