Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ali misliš, da si šef svojega življenja? Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

#23034
Robert Zupančič
Participant

Osebno VSA kanaliziranja jemljem zelo z rezervo oz. jih celo zavračam. Imam podobno mnenje kot Tadej, ker je ves odnos na relaciji kanalizator-sprejemnik ena velika “igra”, od katere imata oba koristi, takšne in drugačne. Sploh se mi zdi tole kanaliziranje neka new age preslikava vzorca katoliške cerkve, kjer so duhovniki s papežem na čelu POSREDNIKI med bogom in ljudmi. Menim celo, da je pri ljudeh, ki kanalizirajo problem prizemljenost v spodnjih čakrah… Razvijali so se “od zgoraj navzdol”, to pa ustreza poslušalcem oz. sledilcem, ki imajo tudi sami isti problem. Obenem gre za vodljive osebe brez lastne “hrbtenice” in mnenja.

Jezus npr. je zavračal vsakršno materialno podporo in celo v Jeruzalem je prijezdil na oslu, danes pa se skoraj vsi, ki kanalizirajo, naokoli vozijo v dragih avtomobilih in lepo zaračunavajo za svoje “storitve”, kar od takšnih ljudi nekako vendarle ne bi pričakoval. Še več: takšni ljudje si ne zmorejo zgraditi svoje identitete in karizme, zato pa to poskušajo s pomočjo “tretje osebe”, torej entitete, ki naj bi jo kanalizirali. Kanaliziranje me asociira na besedo kanalizacija, in tukaj vidim celo nekaj smiselnih vzporednic… Pri vsem tem namreč vsaj meni precej smrdi. Pa brez zamere do kogarkoli, ki “pada” na te “finte”… Zavedam pa se, da tisti, ki kanalizira, velikokrat celo sam povem verjame v to, kar počne, zato sem dal besedo “finte” v narekovaje…

ROBERT ZUPANČIČ

Robert Zupančič2014-03-04 22:19:30

Lepo je če deliš