Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Ali misliš, da si šef svojega življenja? Reply To: Ali misliš, da si šef svojega življenja?

#23037
ozelot
Participant

Robert Zupančič wrote: Osebno VSA kanaliziranja jemljem zelo z rezervo oz. jih celo zavračam. Imam podobno mnenje kot Tadej, ker je ves odnos na relaciji kanalizator-sprejemnik ena velika “igra”, od katere imata oba koristi, takšne in drugačne. Sploh se mi zdi tole kanaliziranje neka new age preslikava vzorca katoliške cerkve, kjer so duhovniki s papežem na čelu POSREDNIKI med bogom in ljudmi. Menim celo, da je pri ljudeh, ki kanalizirajo problem prizemljenost v spodnjih čakrah… Razvijali so se “od zgoraj navzdol”, to pa ustreza poslušalcem oz. sledilcem, ki imajo tudi sami isti problem. Obenem gre za vodljive osebe brez lastne “hrbtenice” in mnenja.

Jezus npr. je zavračal vsakršno materialno podporo in celo v Jeruzalem je prijezdil na oslu, danes pa se skoraj vsi, ki kanalizirajo, naokoli vozijo v dragih avtomobilih in lepo zaračunavajo za svoje “storitve”, kar od takšnih ljudi nekako vendarle ne bi pričakoval. Še več: takšni ljudje si ne zmorejo zgraditi svoje identitete in karizme, zato pa to poskušajo s pomočjo “tretje osebe”, torej entitete, ki naj bi jo kanalizirali. Kanaliziranje me asociira na besedo kanalizacija, in tukaj vidim celo nekaj smiselnih vzporednic… Pri vsem tem namreč vsaj meni precej smrdi. Pa brez zamere do kogarkoli, ki “pada” na te “finte”… Zavedam pa se, da tisti, ki kanalizira, velikokrat celo sam povem verjame v to, kar počne, zato sem dal besedo “finte” v narekovaje…

ROBERT ZUPANČIČ

Ti si bil v debati ko smo opravičevali zaračunavanje storitev povsem drugačnega mnenja. Rekel si da rabiš sredstva in imaš s življenjem stroške. To se je zdelo normalno a zdej pa kar naenkrat se skoraj nebi več spodobilo. Kle v oazi včasih opišejo stroškovnik. Všteti so vsi avionski leti kamorkoli na svetu letijo (aja če koga zanima prihajajo v evropo letos in se odzovejo povabilu če bi jih kdo rad povabil), vso logistiko, tehniko, veliko posestvo z templjem vred,… skratka stroške imajo. Omenil sem da imajo včasih klice zastonj. Pravijo da spirit diktira ceno ki naj bi bila bodisi protiutež energijam ki jih človek sprejme ali pa je lahko energija čisti dar od zgoraj in je klic free kljub temu da je energijsko izredno močen.

Tudi svetopisemske osebe so slišale boga govorit in grmove in dajat zapovedi in karješetazga,..niso imele svoje karizme ampak jih še zdaj beremo zaradi “tretje” osebe ali entitete. Torej zakaj nebi bil nek novodoben človek nagnjen k temu da ujame kako info od zgoraj?

Lepo je če deliš

Vedno znova vse po starem