Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Odgovori na: PROCES PRISOTNOSTI

#62972
tadej pretner
Moderator

Hej. Zaključujem 2. teden opisanega procesa, dihalne vaje po eno zjutraj in eno zvečer. Predvsem po teh večernih opažam da imam dostkrat zakrčeno trebušno steno. Sicer ne v konkretnem krču ampak tako subtilno zategnjenost, ki pozornost “meče” na zgornji del telesa. To traja približno 10-20min in se morem prav potrudit, če želim ta čas ohranjat fokus na trebušnem delu/dihat s prepono. Ima kdo podobno izkušnjo? Mogoče kak uporaben nasvet? :)

To se dogaja zato, ker prihajajo v polje zavedanja napetosti, deponirane v trebušni steni. Nekateri se sicer tejle vaji izogibajo, a zna biti v pomoč; te napetosti lahko pospešeno spraviš ven tako, da sedeš aki kežeš na tla, dvigneš stegnjene noge malo od tal in jih tako držiš tako dolgo, da se začne od napora tresti trebušna stena. Večkrat to naredi in zakrčenost bo hitro minila.

Mene tudi zanima, kaj narediti v takem primeru. Čutim, da se mi iz dneva v dan pritisk nabira v organih (predvsem jetra, vranica) in potem za nekaj dni prekinem z dihanjem, da se malo umiri. Vem pa, da to ni rešitev.

Lepo je če deliš

Mojca, uporabi jin shin juitsu na prstu, ki se nanaša na organ, v katerem je največ napetosti.

Lepo je če deliš
1 uporabnik se je zahvalil avtorju.
Gal